top of page

CAS CRM – ZVH wint vijfsetter in Groningen

Groningen, de heren van CAS CRM/ZVH speelden in Groningen hun tweede competitie wedstrijd Sportsbar Donitas. In deze wedstrijd kwamen de heren tegenover een bekende te staan. Oud Zevenhuizen speler Arno van Solkema was daar de coach. In een boeiende wedstrijd wisten de Zevenhuizense heren na een goede start op het eind toch de wedstrijd naar zich toe te trekken en via de setstanden 21-25, 17-25, 25-23, 25-19 en 11-15 met 3-2 te winnen en daarmee twee punten mee naar huis te nemen. Trainer/coach Kristian van der Wel, begon met de volgende opstelling in het veld: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Ludrich Innocente, Chris van Mullem en libero Mika Prins. CAS CRM wist in deze eerste set Donitas met hun service onder druk te zetten, vooral met de service van Gianno Beij hadden de Groningers problemen mee. Zevenhuizen namen al snel een 4-8 voorsprong maar na een time-out van coach Arno van Solkema kon Donitas deze ombuigen naar een 18-14 voorsprong. Bij deze stand bracht coach Kristian van der Wel zijn bekende dubbele wissel in. Gianno Beij en Bram Wiltenburg kwamen binnen de lijnen voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad. Dit zorgde voor nieuw elan in de ploeg en CAS CRM wist terug te komen en de leiding in deze set te pakken, die op het eind met een service ace door Gianno Beij met 21-25 werd binnengehaald. In de tweede set bleef Bram Wiltenburg kon zijn team na een gelijk opgaande strijd tot 13-13 leiden en kon Zevenhuizen meer afstand middels hun service nemen (14-22). CAS CRM gaf dit niet meer uit handen en met 17-25 nam CAS CRM weer een 2-0 voorsprong in sets.

In de derde set herpakte Donitas zich een wist na de verdediging van CAS CRM direct onder druk te zetten en zorgde dat Zevenhuizen bij 6-2 een time out moest nemen. Dit had effect Zevenhuizen wist met Chris van Mullem aan de opslag terug komen en Donitas nam bij 8-8 weer een time-out. Donitas nam het heft weer in handen en liep weer uit. Na een aantal wissels van beide teams werd deze set met 25-23 door Donitas gewonnen. In de vierde set ging Donitas door een liet CAS CRM niet in hun spel komen. Wat coach Kristian van der Wel probeerde met time-outs en wissels het viel niet de goede kant op en met 25-19 werd het een gelijke stand in sets. Voor velen kwam weer het doem scenario van vorige wedstrijd voor de ogen dat Zevenhuizen slechts één punt mee naar huis kon nemen.

Bij CAS CRM was in de vijfde set Jan-Jaap van Schuylenburg in het veld gekomen voor Ludrich Innocente. Vanaf het beging hielden de beide teams elkaar in evenwicht en werd er aan beide zijde om tactische redenen gewisseld. CAS CRM wist een lichte voorsprong te nemen kon dit vast houden, Bij 11-13 kwam Tristan Keijzer aan de opslag voor Jan Jaap van Schuylenburg. Dit bleek een gouden wissel te zijn en die uitliep naar een 11-15 setwinst en twee punten voor Zevenhuizen opleverde.

Deze overwinning geeft de heren van CAS CRM weer veel vertrouwen in de wedstrijd van aanstaande zaterdag in het dorpshuis Swanla. In deze eerste thuiswedstrijd spelen de Zevenhuizense heren om 19.30 uur tegen HLB van Daal/DS uit Den Dungen. Na afloop wordt er afgesloten met een ‘No Theme Party’ in Swanla