top of page

Nieuwe trainer/coach voor Dames 1

Met ingang van aankomend seizoen 2018/2019 zal het eerste damesteam getraind en gecoacht worden door een nieuwe trainer, René van Essen. Enkele weken geleden werd hij benaderd door Richard Rademakers en Nicolai van Gorp. Na een aantal goede gesprekken te hebben gevoerd over het volleybal en met name Dames 1, werd de samenwerking afgelopen week bevestigd.

René woont met zijn vrouw en kinderen in Alphen aan den Rijn. Volleybal maakt een groot deel uit van zijn leven, want zijn hele gezin speelt volleybal. Zelf speelde hij onder andere in de tweede divisie bij Castellum en in de derde divisie bij Waterlanders. Sinds kort speelt hij voornamelijk nog beachvolleybal.

Vijf jaar geleden werd hij trainer van Waterlanders Dames 1 waar hij het team naar de promotieklasse leidde en ze de beker binnen haalden. Met een trots gevoel heeft hij een aantal weken terug afscheid genomen van dit damesteam.

Om zich te blijven ontwikkelen als trainer, behaalde hij recentelijk zijn VT3 licentie. Tevens maakt hij nu de overstap naar ons eerste damesteam en heeft hij ambitieuze plannen. Hij verwacht dat zijn ontwikkeling en die van het team elkaar versterken en hij kijkt uit naar mooie seizoenen.

Inmiddels zit de eerste training er alweer op en hebben wij al veel positieve berichten ontvangen. Namens het bestuur heten wij René van harte welkom binnen onze mooie vereniging. Ook wij kijken uit naar mooie, succesvolle seizoenen van het eerste damesteam!

bottom of page