top of page

Paravolley Nesselande mist aanvalskracht

Zevenhuizen, de zitvolleyballers van Nesselande speelden zaterdag tegen de kampioen en de huidige nummer twee van de eredivisie, BVC Holyoke. Vanwege competitie perikelen werd zaterdag twee wedstrijden tegen elkaar gespeeld om 12.15 en 16.15 uur. In de eerste wedstrijd was de tegenstander nog niet bij de les en moest Nesselande na twee gewonnen sets de overwinning met 2-3 laten aan BVC Holyoke. Setstanden 25-15, 25-22, 12-25, 19-25 en 11-15. In de tweede wedstrijd was BVC duidelijke de sterkste met een surplus aan aanvalskracht werd dit een 4-0 overwinning voor de gasten (20-25, 17-25, 18-25, 12-25)

Nesselande startte de eerste set van de dg met als opstelling Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Timo Mans, Jaap Mensink, Tom Poortman en Robert Paul Buitendijk. In deze set hadden de Limburgers duidelijk moeite om n hun spel te komen. Hiervan kon Nesselande goed gebruik maken. Na de gelijk opgaande strijd tot 4-4 kwam Jaap Mensink aan de service en hij kon zijn team naar een 7-5 voorsprong leiden.

Deze kon Nesselande vasthouden en bij 18-11 kwam Timo Mans aan de opslag en nu kon Nesselande doorstoten naar 21-12 en kon de setwinst hun niet meer ontlopen met 25-15 werd deze set afgesloten. In de tweede set wist BVC beter te starten en nam een lichte voorsprong. Er ontspon een gelijk opgaande strijd, die na 20-20 langzaam maar zeker in het voordeel van Nesselande uitviel. Met 25-22 werd de set ingenomen BVC was nu warm gedraaid en liet dit in de derde set zien.

Met hun snoeiharde service en aanval wisten ze een gat te slaan. Gelegenheidscoach Timo Mans wisselde zichzelf bij 5-11 voor Thomas de Vries en kwam bij 8-17 weer terug in het veld. BVC bleef scoren en met 12-25 was deze set voor hen. In de vierde set waren de Limburgers helemaal los en had Nesselande teveel moeite om de service te verwerken met 19-25 werd de stand gelijk getrokken. Ook in de vijfde set was BVC oppermachtig en won deze met 11-15. Hierdoor kreeg Nesselande slechts twee punten voor hun inzet.

Na een heerlijke maaltijd, was het voor de spelers weer een wedstrijd. Als extra kracht was Demi van Es aangeschoven. Nesselande begon nu met Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Timo Mans, Jaap Mensink, Tom Poortman en Hugo de Winter. Nesselande kon niet hetzelfde bewerkstelligen als in eerste wedstrijd en BVC nam het heft in handen. Na 4-5 waren de Limburgers warm gedraaid en konden met hun sterke blokkering, aanval en service uitlopen naar 7-14 wat Nesselande ook probeerde, in de eindfase werd nog gescoord maar BVC nam met 20-25 deze set in hun bezit.

Merijn Bruijne begon in de tweede aan de service en zorgde ervoor dat zijn team een 6-1 voorsprong nam. Echter door het sterk acteren van BVC en wat onnodig fouten aan Nesselande zijde verdween deze voorsprong als sneeuw voor de zon. Nesselande kon nog bijblijven, maar ook nu weer was aan het eind de aanvalskracht van BVC doorslag gevend en met 17-25 werd de set afgesloten. De derde set en vierde set gaf een zelfde beeld in het begin nog bijblijven en daarna liep BVC uit. Nesselande deed van alles, bracht alle spelers, Demi van Es, Hugo de Winter en Robert Paul Buitendijk af en toe binnen de lijnen. Maar BVC Holyoke was te sterk en won deze sets dan ook met 18-25 en 12-25.

Hiermee houdt Nesselande aan deze dubbele ontmoeting slechts twee punten over, wat vooraf gezien een goed resultaat is. Voor Nesselande is de final four nog een stap te ver. Aanstaande zaterdag spelen de zitvolleyballers van Nesselande in Sneek tegen V.a.s. F.D.S. de nummer drie van de eredivisie.