top of page

Dames van Nesselande niet bij de les

Zevenhuizen, de dames van Nesselande kregen zaterdag het Delftse Kratos’08 op bezoek.

Gezien de stand op de ranglijst werd een overwinning verwacht, echter daar wilde Kratos niet aan mee werken. Na een spannende strijd wist Kratos met 3-2 de overwinning via de setstanden 25-27, 25-20,17-25, 25-20 en 5-15 met 3-2 de winst mee naar huis nemen.

Trainer/coach William Klaver stelde de volgende basis in het veld: Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Michelle van der Knaap-Bijl, Enine Legierse, Romy de Gier en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Nesselande begon aftastend aan de set maar kon door eigen fouten niet voorkomen dat Kratos feller spelend in hun spel kwamen. Bij 7-10 moest coach William Klaver een time-out nemen en zette voor de aanval Alaska Zwaanswijk voor Marleen van Vliet in. Dit had nog niet het gewenste resultaat en Marleen van Vliet kwam weer terug. Bij 17-22 keerde de strijd en kon Nesselande met hun service druk op Kratos uitoefenen. Dit zorgde ervoor dat Delftse aanvallen niet konden scoren. Nesselande kwam terug naar 22-23. In de eindfase was het spannend en kon Kratos pas bij 25-27 de set binnenhalen. De tweede set leek een gemakkelijke prooi voor Kratos te worden, maar na de wissel bij 4-9, Alaska voor Marleen ging het kantelen. Aan de opslaglijn wist Michelle van der Knaap-Bijl haar team naar voren te stuwen bracht de stand weer op gelijke hoogte (11-11). Nesselande ging door en met een goede blokkering werd Kratos gestopt met scoren. Bij 24-20 wist Alaska Zwaanswijk met haar service de set met 25-20 binnen te halen. Vol goede moed werd de derde set begonnen maar na 5-5 stokte de scoringsmachine van Nesselande. De passing was matig aan Zevenhuizense zijde, waardoor de aanvallen een gemakkelijke prooi voor Kratos waren. Kratos bleef bij de les en wist met 17-25 de set te winnen.

In de vierde set bleef Kris Raaijmakers in het veld staan. Nu wisten de dames van Nesselande wel optimaal scoren en namen een voorsprong. Aanvallend kwam Enine Legierse door en bij 24-20 werd toch nog een dubbele wissel door coach William Klaver gebruikt. In het veld kwamen Demi van Es en Vera Bruggeman, de laatste wist het beslissende setpoint 25-20 te scoren.

In de beslissende vijfde set was Nesselande duidelijk niet bij de les en zag Kratos snel uitlopen naar een niet in te halen voorsprong, die uiteindelijk in een 5-15 setwinst werd afgemaakt.

Voor de dames van Nesselande staat zaterdag 31 maart de wedstrijd in Utrecht tegen Studenten-USV Protos op het programma, ook dit wordt weer een zwaar karwei.