top of page

CAS CRM keert met lege handen terug uit Tilburg

Tilburg, na een rust periode speelden de heren van CAS CRM/ZVH zaterdag in Tilburg tegen Volley Tilburg een ploeg die met vier punten boven hen stond. Voor de Zevenhuizense ploeg zaak om te winnen en aansluiting te houden. Met wisselvallig spel konden de heren van Zevenhuizen het de heren van Tilburg niet lastig maken en de thuisploeg wist daardoor via de setstanden 25-20, 23-25, 25-22 en 25-16 een 3-1 overwinning te boeken en moest CAS CRM met lege handen naar Zevenhuizen terugkeren.

CAS CRM trad aan met gelegenheidscoach Ronald Kooijman die de volgende basis binnen de lijnen bracht: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Thomas van Rij en libero Mika Prins. De gastheren met als trainer/coach een oude bekende van Zevenhuizen, Guillermo Boogers, begonnen sterk aan de wedstrijd en wisten een voorsprong op te bouwen. Na twee time-outs van coach Ronald Kooijman wist CAS CRM langzaam maar zeker dichterbij te komen. Mede door een sterke servicebeurt van Benjamin Parkinson konden de Zevenhuizense heren naar 21-20 komen en moest Tilburg zijn twee time-outs gebruiken. Dit had effect en Tilburg kon nu deze set met 25-20 winnend afsluiten. In de tweede set wist CAS CRM het goede spel te vervolgen. Nu werd Tilburg onder druk gezet en was de passing bij Zevenhuizen goed om de middenaanval goed in stelling te brengen. Dit resulteerde in een 23-25 setwinst en kwam CAS CRM op gelijke hoogte.

Helaas voor Zevenhuizen konden zij de ingeslagen weg niet vervolgen en wisten Tilburg tot de 16 punten bij te houden. Vooral de service van Volley Tilburg was een lastig te verwerken optakel voor de passers van Zevenhuizen. Volley Tilburg kon met hun enthousiasme en kwaliteit deze derde set dan ook met 25-22 binnen slepen.

Ook in de vierde set waren de gastheren oppermachtig en kon Zevenhuizen niet in hun spel komen. De pass was niet optimaal waardoor de middenaanvallers niet goed bediend konden worden en de druk op de buitenaanvallers lag. Deze aanvallen waren telkens een prooi voor de Tilburgse blokkering. De set ging dan ook met 25-16 naar de thuisclub en bleef CAS CRM met lege handen achter.

Voor aanstaande zaterdag spelen de Zevenhuizense heren in eigen huis om 19.30 uur tegen Pelster Cito uit Zeist. Deze ploeg staat slechts twee punten achter Zevenhuizen op de tiende plaats. Daardoor wordt deze wedstrijd cruciaal voor CAS CRM om te winnen en steviger op de negende plaats te komen en zelfs een plaats stijgen.

bottom of page