top of page

Weer een vijfsetter voor de dames van Nesselande

Zevenhuizen, de Nesselande dames speelden zaterdag in eigen huis tegen de nummer twee van de derde divisie, Irene uit Bilthoven. Ook nu weer wisten de Zevenhuizense dames na een achterstand de wedstrijd met 3-2 te winnen. Nu met de setstanden 25-19, 23-25, 18-25, 25-14 en 15-13.

Trainer/coach William Klaver stelde in deze wedstrijd de volgende basis op in het veld Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Vera Bruggeman, Michelle van der Knaap-Bijl, Enine Legierse, Romy de Gier en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Nesselande begon met vol vertrouwen aan de set en kregen een team tegenover zich, die niet voor niets op een tweede plek staat. De beide teams hielden elkaar goed in evenwicht en Nesselande kon pas na zeventien punten een verschil gaan maken. Met een sterke service van Michelle van der Knaap-Bijl wisten de Zevenhuizense dames de stand naar 21-17 te tillen. In de eindfase wist Nesselande door te drukken en met het blok van Mariëlle Gerritsen werd de set afgesloten met 25-19.

In de tweede set nam Nesselande gelijk de leiding, maar het sterke verdedigen en goede midden aanval van Irene zorgde ervoor dat de Bilthovense dames bij de twaalf langszij kwamen en met een sterke service door konden stoten naar een voorsprong. Nesselande maakte in deze fase van de set teveel onnodige fouten en liep daardoor achter de feiten aan. Bij 17-22 bracht coach William Klaver de bekende dubbele wissel in, Demi van Es en Kris Raaijmakers vervingen Vera Bruggeman en Romy de Gier in het veld. Nesselande kwam dichterbij en bij 22-24 nam de coach van Irene nog een time-out om opmars te stoppen. Dit lukte na een punt en met 23-25 nam Irene bezit van deze set.

De derde set begon goed, maar ging toch de kant van de tweede set op. Irene wist met haar service de druk op Nesselande te zetten en de achterstand ombuigen naar een voorsprong. Ook de midden aanval was bepalend voor de 18-25 setwinst. In de vierde set liet coach William Klaver Alaska Zwaanswijk en Kris Raaijmakers binnen de lijnen staan. Deze formatie wist de draad goed op te pakken. Nesselande had in Marleen van Vliet een sterke aanvaller en blokkeerder binnen het team, waardoor de stand naar 11-8 werd gebracht. De Zevenhuizense dames lieten zich niet meer van de wijs brengen en bleven lustig punten scoren waarmee het gat groter werd. Uiteindelijk was de sterke service van Kris Raaijmakers voldoende om deze set met 25-14 binnen te halen en zo een vijfde set af te dwingen. In deze beslissende vijfde set hielden de beide teams elkaar lang in evenwicht en kon Nesselande na de kantwissel meer afstand nemen. De service van Romy de Gier zorgde ervoor dat het gat groter werd. Daarna kon Nesselande, ondanks dat Irene nog tot 14-13 naderde, deze set met een sterke aanval van Alaska Zwaanswijk met 15-13 winnen en zodoende een goede 3-2 uitslag op de borden zetten.

Voor de dames van Nesselande staat donderdagavond in eigen huis de afgebroken wedstrijd tegen het Schoonhovense DOS om 21.30 uur op het programma. In deze afgebroken wedstrijd stonden de Zevenhuizense dames met 0-2 (12-25, 20-25) achter. Dus donderdagavond moeten de dames vanaf het begin het spel maken om een vijfsetter eruit te halen.

Opstellingen

Nesselande: Michelle van der Knaap-Bijl (6)(Margo de Wilde (2)), Marleen van Vliet (19), Mariëlle Gerritsen (13), Romy de Gier (5)(Demi van Es), Vera Bruggeman (3) (Kris Raaijmakers (12)), Enine Legierse (7)(Alaska Zwaansdijk (9)), Patricia van der Knaap-Kuijk (L)