top of page

Dames Nesselande winnen vijf setter van DOS

Schoonhoven, de dames van Nesselande wisten de midweekse wedstrijd tegen DOS in Schoonhoven na een spannende strijd via de setstanden 25-16, 16-25, 25-17, 21-25 en 12-15 met 2-3 winnend af te sluiten.

Trainer/coach William Klaver kon niet beschikken over zijn eerste spelverdeelster Chiara Broek en stelde de volgende basis binnen de lijnen: Margo de Wilde, Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Romy de Gier, Alaska Zwaanswijk, Vera Bruggeman en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. De Zevenhuizense dames begonnen matig aan de eerste set en wisten door goed aanvalsspel van Alaska Zwaanswijk, DOS niet te ver laten uitlopen. Nesselande kon geen servicedruk opbouwen. Coach William Klaver probeerde met zijn wissels het tij te keren. Bij 19-11 kwam Enine Legierse voor Marleen van Vliet en even later kwam Kris Raaijmakers binnen de lijnen voor Vera Bruggeman. In de eindfase kwam Michelle van der Knaap-Bijl in het veld voor Margo de Wilde en kon met haar service haar team weer de spirit laten voelen. Echter dit was te laat en DOS kon deze set met 25-16 winnend afsluiten. In de tweede set bleef deze opstelling staan en Nesselande begon gelijk met meer power. De pass werd goed verzorgd en daarmee werden door de aanvallers Enine Legierse en Alaska Zwaanswijk, goed gescoord. Door een goede servicedruk aan het eind van deze set werd de set met 16-25 door Nesselande binnengehaald. De derde set hielden de beide teams elkaar goed in evenwicht, waarbij DOS met de ervaren rotten in het veld. Coach William Klaver wisselde weer een aantal keren. Toch keerde de scherpte bij Nesselande niet terug en behield DOS de opgebouwde voorsprong en maakte deze set af met 25-17.

In de belangrijke vierde set, nodig om meer punten mee naar Zevenhuizen te kunnen nemen stonden Marleen, Alaska, Michelle, Mariëlle, Romy en Kris in het veld. DOS overdonderde Nesselande, waarbij Nesselande teveel eigen fouten maakte. Bij 5-0 kwam Vera

Bruggeman in het veld voor Kris Raaijmakers. Nesselande kwam meer in hun spel en konden er punten gescoord worden. Door het goede spelverdelen van Romy de Gier en de sterke aanvallen van Alaska Zwaanswijk wist Nesselande een vijfde set af te dwingen door met 21-25 deze set binnen te halen. In de vijfde set wist deze opstelling vanaf het begin DOS onder druk te zetten. Gemakkelijk was het niet maar Nesselande had het spel goed in handen en kon zo met 12-15 deze set en wedstrijd winnend afsluiten.

Voor de dames van Nesselande staat zaterdag 20 januari de thuiswedstrijd tegen VV Utrecht DS 3 op het programma. Aanvang 16.15 uur in het dorpshuis Swanla.

bottom of page