top of page

Paravolley Nesselande kan slechts één punt pakken

Zevenhuizen, de zitvolleyballers van Nesselande kregen zaterdag in eigen huis het team van V.a.s. F.D.S. uit Sneek op bezoek. In de uitwedstrijd wisten de Zevenhuizense spelers één set te winnen en waren nu in Swanla gebrand op meer. Helaas konden de spelers niet meer krijgen en moesten ook nu weer genoeg nemen aan één set. FDS won via de setstanden 18-25, 18-25, 18-25 en 25-17 met 3-1 winnen.

Nesselande trad weer aan zonder Hugo de Winter maar werd versterkt door Demi van Es en ook Julian Perdijk was weer van de partij. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Timo Mans, Merijn Bruijne, Tom Poortman, Robert Paul Buitendijk, Jaap Mensink en Thomas de Vries. Nesselande wist in de eerste set de spelers van FDS tot 10-11 bij te houden. Daarna zorgde de service van FDS zoveel druk dat Nesselande niet in hun spel kon komen. Bij 11-18 kwam Demi van Es binnen de lijnen voor Thomas de Vries. Dit bracht niet het effect wat beoogd werd en FDS kon deze set met 18-25 winnend afsluiten. In de tweede set kwam de jeugd bij het team in het veld, Demi van Es en Julian Perdijk. FDS wist daar wel raad mee en nam direct een grote voorsprong. Toch kon Nesselande halverwege tot 18-19 bijkomen, maar FDS nam daarna een eindsprint en liet Nesselande kansloos en sloot deze set met 18-25 af.

Ook de derde set gaf hetzelfde beeld te zien. Telkens kon Nesselande een grote achterstand weg werken eerst door de service van Tom Poortman en daarna door goed blokkeren van Jaap Mensink. Dit resulteerde weer dat Nesselande bij 18-19 dichtbij kwam en ook nu weer verhoogde FDS het tempo dat leidde naar een 18-25 setwinst.

Ook nu weer was de vierde set een prooi voor Nesselande, die vanaf het begin FDS onder druk kon zetten met hun service, beginnend bij Merijn Bruijne. Gestaag liep Nesselande uit en gaf nu FDS geen gelegenheid om in hun spel te komen en wisten deze set met 25-17 voor de Zevenhuizense spelers binnen te halen.

Voor de zitvolleyballers van Nesselande begint nu een periode van rust, de volgende wedstrijd wordt op zaterdag 13 januari gespeeld en wel om 16.15 uur in Swanla tegen BVC Holyoke de ploeg die regerend kampioen is en nu moet strijden om dit weer te worden.