top of page

Nesselande dames 2 onderuit bij Thor

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Bende Services Thor dames 2 op het programma. Jan kon alleen nog niet beschikken over Fieke i.v.m. haar gebroken vinger, maar verder was iedereen zo goed als fit.

De wedstrijd werd gestart met Connie op de spelverdeling, Inge als libero, Mirjam en Yara op het midden, Gaby als diagonaal en Sonja en Krystel op de passer/loperposities.

Tot ongeveer halverwege de eerste set hielden beide teams elkaar in evenwicht maar door wat onrust aan Zevenhuizense zijde en goed verdedigen en een sterk blok van Thor konden zij afstand nemen en sloegen ze een gat wat niet meer gedicht werd: 25-14.

De tweede set verliep al iets beter, de Zevenhuizense formatie werkte hard en er werden lange rally’s gespeeld. Helaas trok Thor wel vaker aan het langste eind door zo’n rally te winnen.

Marlies kwam binnen de lijnen voor Gaby en ook Demi werd ingezet om het tij te keren. Er werd al beter omgegaan met het lange blok van Thor maar teveel eigen fouten, ook in de service, zorgde ervoor dat ook de tweede set door Thor werd gewonnen met 25-19.

De derde set moest gewonnen worden door Nesselande, wilde zij nog oog houden op de winst. Alle zeilen werden bijgezet, de aanvallers wisselden tactische ballen af met hard geslagen ballen en ook de servicedruk werd weer wat opgevoerd. Onder andere door Demi en Sonja. Inge zorgde er in het achterveld voor dat er geen bal viel zonder slag of stoot en met hard werken werd zo de derde set binnen geharkt met 22-25.

Helaas verviel Nesselande in de vierde set weer in het slappere spel van eerder deze match en door veel persoonlijke fouten kon Thor vrij makkelijk scoren en de wedstrijd beslissen door te winnen met 25-15 en daarmee ook de wedstrijd met 3-1.

De dames gaan aankomende week weer hard trainen om zaterdag 16 december in eigen huis weerstand te kunnen bieden aan de koploper die op bezoek komt.

Om 14.15uur spelen de dames thuis tegen USV Protos dames 2.

bottom of page