top of page

Nesselande Dames 2 neemt revanche.

Afgelopen zaterdag stond in Swanla een van te voren redelijk beladen wedstrijd op het programma voor de dames van Nesselande. Dit omdat de bekerwedstrijd tegen hetzelfde team thuis werd verloren nadat de eerste set eenvoudig werd gewonnen. Doordat daarna het team en de coach te eenvoudig dachten over deze tegenstander werd het toen lastig en werd er zelfs onnodig verloren.

Dat wilden de dames dit keer in de competitie zeker niet laten gebeuren.

Ondanks een beperkte selectie: Fieke een hand blessure Inge een enkel probleem opgelopen tijdens de donderdagtraining. Connie nog niet helemaal fit en beperkt inzetbaar. Werd Kim als vervanger van Inge opgeroepen. En moest iedereen voor alle posities beschikbaar zijn.

De voorbereiding op deze wedstrijd was helaas ook niet helemaal vlekkeloos. Door studie, werk, blessures etc. was er de laatste weken geen volledig team op de training. Teamtraining was daardoor niet mogelijk. Maar ondanks alles begonnen de dames vol goede moed aan de wedstrijd.

De eerste set verliep dan ook erg sterk met goede serviceseries en mooie passes. Door goed tactisch denkwerk van coach Jan Zaal en een omzetting van de opstelling kreeg Nesselande een beter blok op de belangrijkste aanvaller van de tegenstander.

Hierdoor ontstond wat verwarring bij DVC en dit kostte hen behoorlijk wat tijd om zich hierop aan te passen. Waardoor Nesselande uit kon lopen in de stand. De goede verdeling van Demi over midden en buiten leverde Nesselande veel punten op. De sterke serviceseries van Gaby, Mirjam en Marlies deden de rest. En zo werd de eerste set gemakkelijk gewonnen.

In de tweede set nam Krystel het heft in handen. Op onnavolgbare wijze haalde ze in het achterveld de ballen van de grond en gaf zo de gelegenheid om de aanval uit verloren positie toch tot score te brengen.

Yara kreeg in deze set vat op de snelle eerste tempo aanvallen met haar blok. Ook wist ze door Demi op een 3 aangespeeld regelmatig te scoren. En zo stonden de dames al snel 2-0 voor in sets.

In de derde set werd het spel van Nesselande wat ingehouden. Alles werd wat vlak en terughoudend, waardoor DVC in hun spel kon komen. De sprongservice van DVC zorgde voor te veel problemen en hierdoor werd de achterstand te groot.

Op het laatst van de set kwamen de dames wel steeds wat dichterbij, maar de achterstand was te groot om in te halen. Ook de wissel Sonja voor Marlies bracht helaas niet het gewenste effect. En hierdoor werd de derde set alsnog verloren.

In de vierde set werd de aanval van DVC op de buitenkant feller en hier had het blok van Nesselande moeite mee. Marlies kwam terug in het veld om het blok te versterken op de plaats van Gaby. Dit en de goede verdediging van Kim en sterke serviceseries van onder andere Sonja zorgde ervoor dat de 3-1 zege eenvoudig kon worden veilig gesteld.

Kijkend vanuit het perspectief van een verloren bekerwedstrijd en het feit dat DVC 5 punten op de ranglijst boven D2 stonden, met zoveel blessures, een goed resultaat. Met dank aan Kim, die ons wederom uit de brand heeft geholpen door te willen invallen. Top Kim!