top of page

Dames Nesselande herstellen zich met winst in Delft

Delft, na de teleurstellende bekerwedstrijd van afgelopen maandagavond speelden de Zevenhuizense dames vrijdagavond alweer in Delft een competitiewedstrijd en konden het zelfvertrouwen weer opvijzelen door via de setstanden 18-25, 16-25, 21-25 en 25-23 de wedstrijd tegen de nummer vier Kratos’08 met 3-1 te winnen

Trainer/coach William Klaver begon met de volgende speelsters in de basis: Margo de Wilde, Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Chiara Broek, Alaska Zwaanswijk, Kris Raaijmakers en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Nesselande startte goed en keek na de gelijk opgaande strijd tot 9-9 na een sterke servicebeurt van Kratos aan tegen een lichte achterstand. Met Mariëlle Gerritsen aan de opslag wist Nesselande deze om te buigen naar een 15-17 voorsprong, die na goede side-outs van Kratos door de service van Kris Raaijmakers verder werd vergroot. Ook passend werd geen fout gemaakt en met een sterk blokkerende Margo de Wilde kon deze set met 18-25 binnen gehaald worden. Ook in de tweede set verslapte Nesselande niet en zorgde met hun sterke service dat Kratos niet in hun spel konden komen. Ook aanvallend wist Nesselande met Marleen van Vliet aan de buitenkant en in het midden met Margo de Wilde en Mariëlle Gerritsen goed te scoren en kon Nesselande deze set overtuigend met 16-25 winnen.

Kratos wist in de derde set meer in hun spel te komen en nu Nesselande onder druk te zetten, Nesselande ging wat meer onnodige fouten maken en dat leidde tot een spannende strijd in deze set die pas op het eind besliste werd. Bij 9-6 achter voerde coach William Klaver weer een dubbele wissel toe, Romy de Gier en Vera Bruggeman kwamen in het veld voor Kris Raaijmakers en Chiara Broek Langzaam maar zeker wist Nesselande het gat te dichten Op het eind kwam Enine Legierse nog in het veld voor Alaska Zwaansdijk. Nesselande kon deze set verder uitspelen en werd 21-25 de setuitslag. In de vierde set bleven Romy de Gier en Vera Bruggeman binnen de lijnen staan. De strijd in deze set ging gelijk op, maar Kratos groeide in de wedstrijd en wist Nesselande steeds meer onder druk te zetten. Bij 10-10 kwam Enine Legierse weer voor Alaska Zwaanswijk in het veld. De beide teams pakte elke keer hun side-outs en kwamen telkens maar één puntje voor in de eindfase bij 23-21 kwam Alaska Zwaanswijk weer terug in het veld, maar Kratos verslapte niet bij 24-23 kwam Michelle van der Knaap-Bijl aan de opslag, maar kon de verdediging van Kratos niet op de knieën krijgen en na een sterke aanval wist Kratos de zet met 25-23 winnend afsluiten en zo toch nog een punt in huis te houden. Nesselande staat nu vijfde met slechts één punt achter Kratos op de ranglijst.

De Zevenhuizense dames hebben nu een vrij weekend en hoeven pas op 2 december om 16.5 uur in Swanla het op te gaan nemen tegen Studentfiets-USV Protos uit Utrecht.