top of page

Dames Nesselande nemen revanche op Zovoc

Zevenhuizen, zaterdag speelden de Nesselande dames tegen Zovoc en konden zich revancheren voor de 3-1 nederlaag die zij leden in Zoetermeer veertien dagen terug. Met vertrouwen begonnen de dames aan de wedstrijd en namen gelijk het heft in handen en wisten via de setstanden 25-22, 25-18, 25-11 en 25-17 een 4-0 overwinning te boeken.

Trainer/coach William Klaver stelde de volgende basis in het veld: Margo de Wilde, Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Chiara Broek, Alaska Zwaanswijk, Kris Raaijmakers en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Vanaf het begin liet Nesselande zien, wat hun bedoeling was en nam het heft in handen en wist met hun service Zovoc onder druk te zetten. Marleen van Vliet wist haar team de goede richting op te sturen. Halverwege deze set wist Zovoc nog terug te komen tot 13-12, maar daarna kon Nesselande met Kris Raaijmakers in de aanval de voorsprong weer nemen en met een sterke service wist Alaska Zwaanswijk deze set met 25-22 afsluiten.

Nesselande verslapte niet en gingen in de tweede set op dezelfde voet door. Zovoc wist vanaf het eerste fluitsignaal een 0-4 voorsprong nemen, maar Nesselande wist met sterke acties van Vera Bruggeman de stand om te draaien. Nesselande liep langzaam maar zeker uit en kon met goede blokkering en aanval van Mariëlle Gerritsen de set zeker stellen en met 25-18 ging deze set over in handen van de Zevenhuizense dames.

Ook in de derde set bleef Nesselande alert spelen en wist een lichte achterstand in het begin weer om te buigen. Margo de Wilde zorgde met haar middenaanval dat Nesselande van 6-6 naar 11-6 kwam. Vanuit deze stand borduurde de Zevenhuizense dames verder en konden uiteindelijk met een ace van Vera Bruggeman deze set met 25-11 afsluiten. De altijd lastige vierde set als je met 3-0 voor staat, werd door de alert spelende dames een simpele prooi. Nesselande bleef de druk op Zovoc houden en deze set werd met 25-17 binnengehaald. Door deze 4-0 overwinning werden er vijf punten aan hun totaal toegevoegd.

Voor de dames van Nesselande staat maandagavond 13 november om 20.30 uur een wedstrijd in de tweede ronde om de Beker gepland in Swanla tegen vv Haaglanden, die ze kunnen gebruiken als een oefening voor de wedstrijd in dezelfde week op vrijdagavond in Delft tegen Kratos’08 de nummer vier van de derde divisie.