top of page

Heren van CAS CRM komen lengte tekort

Zevenhuizen, afgelopen zaterdag speelden de heren van CAS CRM/ZVH weer eens in eigen huis en kregen de nummer drie van de Topdivisie op bezoek, het team van VoCASA uit Nijmegen. CAS CRM probeerde van alles, maar VoCASA met wist hun lengte goed uit te buiten en kon deze wedstrijd via de setstanden 21-25, 25-19, 17-25 en 18-25 een 3-1 overwinning boeken en de volle winst mee naar huis nemen

Trainer/coach Kristian van de Wel kon weer volledig beschikken over spelverdeler Timothy Scheffers en bracht samen met hem de volgende basis in het veld: Chris van Mullem, Ludrich Inocente, Benjamin Parkinson, Tristan Keijzer, Max van Mullem en libero Mika Prins. Vanaf het begin werd duidelijk dat CAS CRM het zwaar zou krijgen. In de eerste acties van deze set liet VoCASA zien dat de blokkering bij hen goed hecht was en moeilijk te passeren zullen zijn. Al snel moest coach Kristian van der Wel een time-out nemen. De Zevenhuizense heren wisten langzaam dichterbij komen, maar na een sterke servicebeurt van VoCASA namen de gasten weer meer afstand, die niet ingelopen kon worden en werd de set met 21-25 afgesloten.

In de tweede set leek het dezelfde weg te gaan. Nadat Max Nieuwstad binnen de lijnen gekomen voor Max van Mullem de stand op 12-14 had gebracht kwam Ludrich Inocente aan de opslaglijn. Met zijn service wist hij VoCASA onder druk te zetten en met een goed blok van Chris van Mullem werd de stand in Zevenhuizense voordeel gebracht (16-15). Deze stimulans was voor CAS CRM het sein om door te gaan en vooral het midden met Benjamin Parkinson kon de score verhogen. Uiteindelijk wist Ludrich Inocente deze set met een snoeiharde aanval af te sluiten bij 25-19.

De supporters op de tribune hoopten dat deze ommekeer in het spel een vervolg kreeg. Tot 10-11 in de derde set kon Nesselande bijblijven, maar daarna liepen de Nijmegenaren door hun sterkere blokkering en harde aanvallen weer uit. Gesteund door een sterke service wist VoCASA de spelers van CAS CRM onderdruk te zetten en wat coach Kristian van der Wel ook probeerde met zijn wissels, de gasten bleven uitlopen tot een 17-25 setwinst. Ook in de vierde set konden de gastheren in het begin nog even volgen, maar de lange mannen van VoCASA lieten zich niet van de wijs brengen en scoorde veelvuldig. CAS CRM wist minimaal te scoren en dan voornamelijk door de middenaanvallers, de buitenaanvallers lieten zich te weinig zien. VoCASA won deze set met 18-25 en deze wedstrijd en staan stevig op de derde plaats.

Voor coach Kristian van der Wel en zijn trainers was dit weer een goede les en weten zij wat er nog meer gedaan moet worden om tot een goed resultaat te komen. Zaterdag spelen zij in Zeist om 19.15 uur tegen Pelster/Cito, dit team staat onder CAS CRM op de ranglijst en daar moeten er kansen zijn voor de Zevenhuizense formatie om met punten terug te kunnen keren uit Zeist.

Opstellingen:

CAS CRM / ZVH: Max van Mullem (11) (Max Nieuwstad (3)), Chris van Mullem (11), Benjamin Parkinson (12), Timothy Scheffers (2) (Bram Wiltenburg (1)), Ludrich Inocente (10), Tristan Keijzer (4) (Thomas van Rij (4)), Mika Prins (L)

VoCASA: Steffan Hebbink (8), Erik Groenen (Tom Kottink (4)), Rens Frielink (2), Tom Kruizinga (4), Duco Krook (9), Ryan Anselma (8), Bas van Bemmelen (14), Bas Mollevanger (L)

bottom of page