top of page

Wedstrijd dames Nesselande na twee sets afgebroken

Zevenhuizen, in Swanla speelden de dames van Nesselande tegen streekgenoot DOS uit Schoonhoven en deze duurde slechts twee sets. Deze sets werd door DOS met 12-25 en 2-25 gewonnen en doordat één speelhelft veel last had van gladheid, vond eerste scheidrechter Ronald Teeuwen het niet verantwoord om verder spelen om zo mogelijke blessures te voorkomen.

Trainer/coach William Klaver kon niet beschikken over spelverdeelster Chiara Broek en Enine Legierse, daarom stelde hij de volgende basis op: Michelle van der Knaap-Bijl, Marleen van Vliet, Vera Bruggeman, Kris Raaijmakers, Romy de Gier, Margo de Wilde en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Nesselande wist in het begin een lichte voorsprong nemen, maar DOS wist terug te komen en had ondanks de gladde vloer aan hun zijde hun focus op de wedstrijd. Zij wisten met hun service Nesselande onder druk te zetten, die meer met de randzaken bezig waren dan met hun spel. Coach William Klaver wisselde Alaska Zwaansdijk bij 7-15 voor Vera Bruggeman, wat nog wat effect had. Nesselande zat niet in de wedstrijd en daardoor kon DOS van 11-15 naar een niet in te halen 12-23 voorsprong komen. Deze set werd dan ook met 12-25 afgesloten.

In de tweede set was Mariëlle Gerritsen binnen de lijnen gekomen voor Vera Bruggeman en was ook Alaska Zwaandijk in het veld gebleven. DOS bleef goed alert en wist door slim aanvalsspel vanaf het begin voor te komen. Alaska Zwaansdijk wist met haar service druk op DOS uit te oefen en wist Nesselande vanaf 5-11 naast DOS te brengen. De gasten lieten zich niet gek maken en pakten de draad weer op en zorgde met hun aanvallen weer dat een voorsprong werd genomen. Deze werd niet meer uit handen gegeven en met 20-25 kwam ook deze set in het bezit van /DOS.

Hierna besliste de scheidsrechter, nadat er continue tijdens de wedstrijd en bijna elke rally gedweild werd om de gladheid weg te werken. De supporters en speelsters konden daardoor snel aan het bier en kijken naar het /nationale damesteam in Baku.

Voor zaterdag 7 oktober gaan de dames weer naar Utrecht om het op te nemen tegen het derde team van VV Utrecht. Hopelijk komen ze dan net als na de eerste competitie wedstrijd terug met de volle winst.