top of page

Heren CAS CRM ZVH winnen vijfsetter

Veenendaal, de heren van CAS CRM ZVH speelden zaterdag in Veenendaal tegen MKB Accountants/VCV hun tweede competitiewedstrijd in de Topdivisie. Het een team van formaat, die hun eerste uitwedstrijd met 3-2 wist te winnen. De Zevenhuizense heren geleerd van de vorige wedstrijd wisten in deze spannende en zware wedstrijd via de setstanden 21-25, 25-22, 25-21, 19-25 en 11-15 een sterke 3-2 overwinning te boeken.

Trainer/coach Kristian van de Wel en assistent Ronald Kooijman brachten de volgende basis binnen de lijnen: Chris van Mullem, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Jan Jaap van Schuylenburg, Thomas van Rij, Max Nieuwstad en libero Mika Prins.

De Zevenhuizense spelers moesten er even inkomen in deze samenstelling Max Nieuwstad debuteerde in de basis, maar dat ging erg goed. CAS CRM wist de service van VCV goed te verwerken en kon na een 16-12 achterstand, de stand gelijk trekken en zelfs het heft in handen krijgen om deze set met 21-25 winnend af te sluiten. De thuisploeg kwam in de tweede set beter uit de startblokken en dwong coach Kristian van der Wel om bij 5-1 achter zijn eerste time-out te nemen. Dit had duidelijk effect, de side-out werd gewonnen en CAS CRM kwam bij tot 5-4. Hierna volgde een spannende strijd waarbij ZVH na een 9-9 gelijke stand, de stand hun kant op konden zetten. In de eindfase kwam VCV terug en kon de 19-20 achterstand ombuigen en wat coach Van der Wel ook zei in de time-out die volgde VCV won de set met 25-22.

De derde set gaf een sterker spelende VCV te zien, die verdedigend bijna alles had. ZVH hield de gastheren goed bij, bij 14-12 bracht coach Kristian van der Wel Max van Mullem voor Timothy Scheffer en Bram van Wiltenburg voor Max Nieuwstad binnen de lijnen. Nesselande kwam dichterbij en noopte de coach van VCV bij 22-2 tot een time-out. Dit had voor de thuisclub een goed resultaat en met 25-21 werd deze set een prooi voor VCV.

Voor de vierde set, die door CAS CRM gewonnen moest worden om in de wedstrijd te blijven zette coach Van der Wel, Ludrich Inocente voor Jan Jaap van Schuylenburg en bleef Max van Mullem binnen de lijnen staan. Ook nu weer nam VCV een voorsprong en wist CAS CRM langzaam maar zeker dichterbij komen. Na aanwijzingen van de coach bij 18-18 konden de Zevenhuizense heren doorstoten en de leiding nemen. Met 19-25 werd deze set met winst afgesloten.

In de beslissende vijfde set nam CAS CRM/ZVH de leiding, die niet meer uit handen werd gegeven. De meereisde supporters konden zien dat een goed samenspel binnen het team er voor zorgde dat deze set met 11-15 winnend werd afgesloten en dat CAS CRM/AVH hun eerste punten aan hun conto konden toevoegen.

Voor aanstaande zaterdag 7 oktober staat om 19.30 uur weer een thuiswedstrijd in Swanla op het programma. Dan komt Webton Hengelo op bezoek en dat beloofd weer een spannende strijd te worden.

Opstellingen:

MKB Accountants/VCV: Rowan van Vreede, Hugo Rijken, Wouter Pillon, Timo Terlouw, Wouter van Ark, Albert Klop, Jarno van Elst (L)

CAS CRM / ZVH: Max Nieuwstad(Max van Mullem), Chris van Mullem, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg), Jan-Jaap van Schuylenburg (Ludrich Inocente), Thomas van Rij, Mika Prins (L)