top of page

Teams

Voor
wie
is zitvolleybal?

Zitvolleybal is een aantrekkelijke variant van de volleybalsport voor iedereen, zowel voor sporters met een beperking of blessures als ook voor volledige valide sporters. Merijn Bruijne, speler van het Nationaal Zitvolleybalteam is de trekker van dit initiatief bij ZVH: “Zitvolleybal is uitermate geschikt voor volleyballers met klachten, maar ook zonder klachten zullen volleyballers al genoeg uitdaging zien in deze sport. Door het mixen van gehandicapten, blessure gevoelige sporters en sporters met een ongelofelijke passie voor alle sport is dit de ultieme integratie sport.”

VC Nesselande XZ1 - Taurus XZ1  (4) a.jpg
Picture1.jpg
Mannen
& vrouwen
in 1 team

Op nationaal niveau mag een team uit een combinatie van mannen en vrouwen bestaan. Beide teams hebben zes spelers, de spelregels zijn nagenoeg hetzelfde als bij zaalvolleybal, met één uitzondering: bij zitvolleybal moet een speler tijdens het raken van de bal contact maken met de vloer, met het zitvlak of een ander deel van de romp. 

Geschikt
voor
eigenlijk iedereen!

Hierdoor is de sport uitermate geschikt voor sporters met een beperking/blessure aan één of beide benen, met een chronische ziekte zoals MS, dystrofie of andere spieraandoeningen. Echter je ziet steeds meer dat ook zonder lichamelijke beperking deze volleybalvariant voldoende uitdagingen biedt.

Picture15.jpg
Kijken, 
meedoen
en nooit meer iets anders willen

Meer weten of een keer een zitvolleybaltraining meemaken en ervaren? Stuur voor meer informatie een email naar zitvolleybal@zvhvolleybal.nl

Sponsoren
Paravolleybal / zitvolleybal

Vanaf het seizoen 2015-2016 heeft ZVH ook een zitvolleybal team. ZVH heeft zich ingeschreven met een paravolleybalteam voor de eredivisie competitie. Een aantal spelers van het Nationale zitvolleybalteam spelen hierin, maar er kunnen nog spelers/speelsters bij het team ingedeeld worden. Er spelen normaal validen mee maar ook mensen die vanwege een ongeluk hun eigen sport niet meer kunnen uitoefenen en in zitvolleybal een mooi sportief alternatief zien.

bottom of page