top of page

Zware en leerzame week voor RECO ZVH

Sliedrecht/Zevenhuizen, de heren van RECO ZVH speelden afgelopen week een druk wedstrijd programma af. Woensdag avond werd de wedstrijd in Sliedrecht gespeeld tegen Sliedrecht Sport en de Zevenhuizense heren moesten via de setstanden 25-17, 22-25 en 16-25 de wist met 3-0 aan de gastheren laten. Zaterdag kregen de heren het nummer twee op bezoek Draisma Dynamo in een aantrekkelijk duel wist Dynamo via de setstanden 22-25,15-25 en 23-25 deze te winnen.In de beide wedstrijden kon trainer/coach Kristian van der Wel niet beschikken over de geblesseerde Benjamin Parkinson. Een nieuwe basisopstelling werd uitgeprobeerd: Mats Kruiswijk, Jasper de Jong, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats, Jochem Bloem, Sam van der Loo en libero Mika Prins. Vanaf het begin liep het scoreverloop gelijk op, maar wist Sliedrecht met een hechte blokkering belangrijke punten te scoren Toch kon RECO niet voldoende te scoren en Sliedrecht met 25-17 deze set winnen. In de tweede set ging het meer gelijk op en kon RECO langer bij blijven, Er werd minimaal gewisseld en kon RECO tot 21-20 bijblijven Uiteindelijk werd de set met 25-22 door Sliedrecht gewonnen. Ook de derde set ging naar de beter op elkaar ingespeelde spelers toe en met 25-16 werd de wedstrijd afgesloten.

Hierna kon RECO zich op gaan maken voor de wedstrijd tegen Draisma Dynamo


RECO ZVH: Mats Kruiswijk(6)(Chris van Mullem (1), Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg), Vincent van der Kraats (11)(Jeroen van Iperen), Sam van der Loo(8), Jasper de Jong (5), Jochem Bloem (5), Mika Prins (L)

Sliedrecht Sport: Niels Vermeulen (9), Rick van der Sluis (7), Floris van Rekom (13), Jesper van Muijden (4), Raygid Isenia (9), Erik van der Schaaf (9), Mart de Groot (L)


Zaterdag stelde coach Kristian van der Wel zijn vertrouwde opstelling op, met Chris van Mullem, Jasper de Jong, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats, Max Nieuwstad, Jochem Bloem en libero Mika Prins. De Zevenhuizense heren hadden zich goed voorbereid en wisten aanvallend goed te scoren en 10-9 voor te komen. Dynamo had moeite om bij te komen bij 17-18 was dat gelukt. RECO voerde weer een dubbele wissel uit, Mats Kruiswijk en Bram Wiltenburg voor Timothy Scheffers en Chris van Mullem. ZVH kon nog tot 22-23 bijkomen maar de eindfase was met 22-25 voor Dynamo.

Dynamo startte in de tweede set direct sterk en liet zich niet verrassen en met een sterk blok de punten binnengehaald. Deze set werd dan ook snel met 15-25 afgehandeld.

In de derde set wist RECO weer goed te scoren. ER volgde een aantrekkelijke strijd waarbij de beide libero veelvuldig hun kunnen lieten. Tot 15-15 ging goed gelijk op dat werd tot 22-23 bijgehouden/ Ook in deze eindfase was Dynamo alerter en werd de set met 23-25 afgesloten.


Zaterdag spelen de RECO ZVH heren in Swanla in de kwartfinale Nationale Beker om 14.00 uur wordt tegen het tweede team van Dynamo. Als laatste wedstrijd wordt om19.30 uur gespeeld tegen FOOX OlhacoRECO ZVH: Chris van Mullem (9)(Mats Kruiswijk(2), Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg), Vincent van der Kraats (9)(Jeroen van Iperen), Max Nieuwstad (3)(Sam van der Loo(2)), Jasper de Jong (6), Jochem Bloem (11), Mika Prins (L)

Draisma Dynamo: Jeroen Rauwerdink (11),Yannick Bak (7)(Frits Gestel (2)), Robin Boekhoudt (5), Duco Krook (7), Daan Haanappel, Martijn Brilhuis (16)(Nico Maneschijn (6)), Jeffrey Klok (L)


Comments


bottom of page