top of page

Zwaar bevochten 3-1 overwinning voor heren Zevenhuizen 2 op Shot

Zevenhuizen, het tweede heren team van Zevenhuizen speelde in de eigen thuisgal Swanla tegen het team van Shot HS 12 uit Culemborg. Dit team stond met drie punten meer net boven Zevenhuizen op de ranglijst. De heren wisten wat zij te doen hadden en konden dit ook uitvoeren en via de setstanden 20-25, 25-15, 25-15 en 25-14 werd een 3-1 0verwinning behaald en daarmee vier punten en staan ze nu gelijk met een drietal andere teams op een vijfde plaats.


Trainer/coach Ronald de Rooij bijgestaan door Fred Sonneville kon in deze wedstrijd beschikken over de voltallige selectie. De volgende basis werd het veld ingestuurd: Julian Perdijk, Luca van Hal, Elwin Oskam, Jens Everaart, Merijn Draijer, Tom Sonneville en libero Kyan Merkus.

Zevenhuizen wist in de beginfase van deze eerste set regelmatig te scoren en kon zo tot de 10-10 het scoreveerloop bijhouden. Hierna wist Shot, ondanks de sterke service van Zevenhuizen toch goed te scoren en langzaam een voorsprong op te bouwen. Bij 15-19 na een time-out wisselde coach Ronald de Rooij, Jens Everaart voor Marc Prosman, dit hielp niet direct en Shot kon met hun aanvallen de score laten oplopen en nam met 20-25 deze set in hun bezit.

In de tweede set kwam Bram van der Wel binnen de lijnen voor Luca van Hal, tevens werd een andere opstelling t.o.v. de tegenstander ingezet. Dit had gelijk effect, met veel servicedruk en de sterke aanval van Bram van der Wel liep Zevenhuizen snel uit naar 4-1.

Deze werd door een sterke service en de aanvallen van Elwin Oskam en Marc Prosman verder uitgebreid. De gasten uit Culemborg probeerde van alles maar Zevenhuizen was helemaal los een uiteindelijk wist Bram van der Wel deze set met 25-15 afsluiten.

Zevenhuizen kwam met dezelfde opstelling in de derde set in het veld. Gesterkt door de winst in de tweede set gingen de Zevenhuizense heren op dezelfde voet door. Ook de blokkering was attent en kon daardoor de score laten oplopen. Bij 8-4 en 17-10 nam Shot een time-out maar kon daarmee niet het scoreverloop wijzigen. Elwin Oskam wist deze set met 25-15 winnend af te sluiten.

Ook in de vierde set kwam Zevenhuizen met dezelfde opstelling binnen de lijnen en wist Bram van der Wel gelijk met zijn smashes de stand naar 5-0 te tillen, waardoor Shot direct een time-out moest nemen. Shot kon niet echt in de wedstrijd komen en bij 10-3 kwam Damian Lustig voor Julian Perdijk in het veld. Zevenhuizen bleef gestaag punten scoren en bij 20-14 nam Jake Anfiloff de positie van Elwin Oskam over. Na een Zevenhuizense aanval, viel een Shot speler uit door een enkelblessure. Nadat de service weer bij Zevenhuizen kwam en Jake Anfiloff aan de opslag kwam werd deze set snel uitgemaakt door een blok van Tom Sonneville en de laatste aanval van Bram van der Wel. Deze set werd met 25-14 afgesloten en bracht Zevenhuizen de nodige vier punten.


Voor het tweede herenteam van Zevenhuizen staat aanstaande zaterdag 25 november weer een uitwedstrijd op het programma. Dan spelen zij om 16.30 uur in Bilthoven tegen het eerste team van Irene. Dit team staat momenteel op een tweede plaats, maar heeft minder wedstrijden gespeeld en kunnen met winst de koppositie innemen. Voor Zevenhuizen wordt dit een zware dobber om met winst thuis te komen.Comments


bottom of page