top of page

Winst voor heren van Zevenhuizen 2 op VTC Woerden

Woerden, de heren van Zevenhuizen 2, speelden zaterdag tegen het team van VTC Woerden. In een ambiance eredivisie waardig omdat het Super Saterday was, werd er op centercourt gespeeld en werden de spelers binnengehaald met spots en een zaalomroeper die alle spelers en coaches introduceert voor het publiek. Zevenhuizen begon vol vertrouwen aan de wedstrijd. Na een spannende strijd wisten de heren via de setstanden 23-25, 22-25, 19-25 en 17-25 de set met 4-0 winnend af te sluiten.

 

Trainer/coach Ronald de Rooij met Fred Sonneville als assistent, kon in deze wedstrijd niet beschikken over Jens Everaart en Luca van Hal vanwege hun vakantie. De volgende basis kwam in het veld: Emanuel van Rangelrooij, Marc Prosman, Julian Perdijk, Damian Lustig, Elwin Oskam, Jake Anfiloff en libero Kyan Merkus.

Zevenhuizen kreeg veel support van de meegereisde supporters, die meer geluid wist te produceren dan het thuispubliek. Jake Anfiloff wist direct drie aces te produceren maar Zevenhuizen wist door te drukken naar 4-8 na een goede serviceserie van Marc Prosman. Zevenhuizen weet dat initiatief vast te houden en komen door goed verdedigend werk van Kyan Merkus en Marc Prosman achterin op een voorsprong van 6-12. VTC Woerden neemt de eerste time-out en weet daarna de blokkering te verbeteren en terug te komen in de wedstrijd waardoor Zevenhuizen hun eerste time-out nam bij 13-16. Op 15-18 voerde coach Ronald de Rooij een dubbele wissel in, Tom Sonneville en Bram van der Wel kwamen in het veld voor Marc Prosman en Emanuel van Rangelrooij.

Zevenhuizen weet het gat van drie punten vast te houden maar op 19-20 neemt Zevenhuizen hun tweede time-out om de opmars van VTC Woerden te stoppen. Het wordt een spannende eindfase waarin Zevenhuizen uitstekend hun side-out spel weet te spelen met  spannende rally’s. Een netfout wordt Woerden fataal waardoor Zevenhuizen de set 23-25 naar zich toe kan trekken.

Met dezelfde begin opstelling begint Zevenhuizen aan de tweede set. De strijd gaat gelijk op vanaf het begin van de set. Na een 6-7 voorsprong kijkt Zevenhuizen later aan tergen een achterstand van 9-7 door een sterke serviceserie van Woerden. Nadat Zevenhuizen weer aan de opslaglijn kwam wisten Jake Anfiloff en Julian Perdijk met hun services weer terug naast Woerden. Op 11-12 voert

Zevenhuizen weer de dubbele wissel in waarbij Bram van der Wel en Tom Sonneville in het veld komen. Op 15-17 krijgt Woerden weer te maken met de service van Jake Anfiloff die ze het vuur aan de schenen legt en het gat vergroot naar 15-20 ondanks een time-out en  een spelerswissel van VTC Woerden. In de daarop volgende rally’s ziet Zevenhuizen Tom Sonneville weer agressief aanvallen aan het net als spelverdeler. VTC Woerden maakt het Zevenhuizen nog moeilijk met een serviceserie en komen nog terug tot 20-23. Zevenhuizen neemt een time-out en maakt de set daarna af met 22-25.

De altijd lastige derde set begint Zevenhuizen weer met dezelfde basisopstelling. Anders dan in de vorige sets neemt VTC Woerden nu direct  het initiatief en zet Zevenhuizen direct op achterstand. Op een 8-3 achterstand wissel Zevenhuizen Emanuel van Rangelrooij voor Tom Sonneville. De achterstand van vijf punten weet Zevenhuizen echter niet direct in te lopen. Damian Lustig weet Zevenhuizen met zijn service wat dichterbij te brengen naar 16-13 maar Woerden houdt de blokkering goed dicht en verzet goed verdedigend werk waar Zevenhuizen te weinig scorend

vermogen tegenover zette. Op 18-14 nam Bram van der Wel het stokje over van Elwin Oskam om iets te forceren. Gelijk daarop slaat Jake Anfiloff wederom een ace waarmee de energie terugkeert in het team. Als na Jake Anfiloff, Julian Perdijk gaat serveren en een ace slaat is Zevenhuizen weer terug in de wedstrijd en gaat Zevenhuizen erop en erover met de blokkeringen van Marc Prosman en Bram van der Well. Julian Perdijk serveert in één keer de  set uit met 19-25 die voor Zevenhuizen zo moeizaam begon.

In de vierde set bleven Tom Sonneville en Bram van der Wel staan, Tot 5-5 wist Woerden nog bij te blijven. Damian Lustig weet met zijn lastige service het eerste gaatje naar 5-8 te slaan, Tom Sonneville doet dat daarna naar 7-12. Woerden zit er daarna doorheen waardoor Zevenhuizen ook deze vierde set ,met 17-25 overtuigend wist binnen te halen. Teambreed is er zeer goed gespeeld en maakte Zevenhuizen weinig onnodige fouten. Een fraaie overwinning die Zevenhuizen nodig zal hebben om nog een kleine kans te maken op de vierde plek om voor PD te kunnen gaan.

Voor het tweede herenteam staat pas 2 maart de volgende wedstrijd op het programma. Dan hebben de andere teams net zoveel wedstrijden gespeeld.Commentaires


bottom of page