top of page

Winst voor dames Villa Dorrestein ZVH na moeizame strijd

Leiderdorp, de dames van Villa Dorrestein speelden vrijdagavond tegen het tweede damesteam van Leython, de nummer vijf van de derde divisie. Er werd een zware wedstrijd verwacht en dat werd het ook. De beide teams speelden met een andere libero, vanwege blessures, bij Zevenhuizen werd deze positie door Marina Mijajlovic op zich genomen. Na een spannende strijd wisten de Zevenhuizense dames deze wedstrijd via de setstanden 24-26, 23-25, 20-25 en 19-25 met 4-0 te winnen,

 

Trainer/coach Martin Rutten met assistent Cees van Mullem bracht de volgende basis in het veld: Marlies Nobel, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Mariëlle Gerritsen,  Anniek Scheffers, Sonja van Mil en als libero Marina Mijajlovic,

Met een stroeve start waarbij Zevenhuizen vooral passend de zaak nog niet op orde was, kwam Leython al snel voor met 7-3. Met een andere serveer strategie werd Leython meer en meer onder druk gezet. Toch kon Zevenhuizen niet onder de servicedruk van Leython uitkomen. Bij 18-15 voerde coach Martin Rutten een dubbele wissel uit waarbij Demi van Es en diagonaal Izzy van Spengen, Marlies Nobel en Mariëlle Gerritsen vervingen. Met Sonja van Mil aan service werd het gat gedicht  waarna Leython een time-out nam bij 19-18, Leython wist weer een serie punten te maken en bij 22-18 nam Zevenhuizen een time-out. Met Anniek Scheffers aan service werd het gat weer gedicht en werd een voorsprong van 22-24 bereikt. Leython gaf zich niet gelijk gewonnen en kwam terug tot 24-24. Met een sterke blokkering van Tara van Zijl en Vera Bruggeman werd deze set door Villa Dorrestein binnengesleept met 24-26.

Zevenhuizen begon de tweede  set met dezelfde beginopstelling. Dit keer kwamen de Zevenhuizense dames beter uit de startblokken en dwong Leython al snel tot een dubbele wissel bij de stand 4-8. Zevenhuizen behield de voorsprong en bij 11-14 vluchtte Leython in hun eerste time-out, dit had effect en kwamen zij op gelijke hoogte. Bij 14-14 nam Zevenhuizen hun eerste time-out en nam Demi van Es de spelverdeling over van Marlies Nobel en kwam Luca Hessing in de ploeg voor aanvoerdster  Sonja van Mil. Er ontstond een gelijk opgaande strijd tot aan 23-23. De side-out werd binnen gehaald door een aanval van Vera Bruggeman, die vervolgens mocht serveren. Wederom werd blokkerend de set binnen gehaald met 25-23.

De opstelling die de tweede set binnen haalde bleef in de derde set staan. Langzamerhand werd de servicedruk van Villa Dorrestein opgevoerd en kwam de pass bij Leython verder onder druk. Bij de stand 10-12 werd er bij Leython weer gewisseld. Het scoreverloop bleef dicht bij elkaar en bij 17-19 nam Zevenhuizen de eerste time-out, bij 18-21 nam Leython de tweede. Hierna wist de net ingevallen Eden Wensveen met een sterk blok de set met 20-25 binnen te halen. De overwinning was binnen, de wedstrijd nog niet beslist.

In de vierde set startte coach Martin Rutten met Demi van Es, Vera Bruggeman, Eden Wensveen, Mariëlle Gerritsen, Luca Hessing, Anniek Scheffers en libero Marina Mijajlovic in het veld. Vanaf het begin nam Villa Dorrestein het initiatief onder meer met de sterke service van Demi van Es. Er werd al snel een voorsprong van 1-6 bereikt. De Leython coach ging verder met wisselen en zijn ploeg kwam terug naar 11-16. Met een scherpe service werd Leython verder onder druk gezet en Zevenhuizen liep uit tot 13-20. Marlies Nobel en Izzy van Spengen kwamen via de dubbele wissel weer in het veld, ook Sonja van Mil nam haar positie weer in. Leython wist nog wat punten te scoren maar bij 19-25 was ook deze vierde set in het voordeel van Villa Dorrestein beslist.

Voor de dames  van Villa Dorrestein staat volgende week zaterdag geen wedstrijd op het programma. Zaterdag 17 februari wordt in Swanla de halve finale van het NOJK gespeeld en in het Meisjes A-team spelen vier speelsters die regelmatig bij het eerste damesteam van Villa Dorrestein spelen. In  een poule met Zovoc, Vollingo, Dinto en Dynamo als tegenstanders wordt gestreden om een plek in de finale. Dit belooft een mooie strijd te worden.

Na afloop van deze halve finale zal de eerste wedstrijd in de B-poule van de heren van Schep in Packaging tegen Simplex SSS gespeeld worden.
 

 

 

 

 

Kommentarer


bottom of page