top of page

Villa Dorresteijn ZVH dames te sterk voor Vollingo 2

Gouda, de dames van Villa Dorrestein speelden zaterdag in Gouda tegen het reserve team van Vollingo. De Zevenhuizense dames wisten dat dit een cruciale wedstrijd was in het kader van promotiekansen. Ondanks het gemis van midden speelster Julia Zwinkels, libero Jolien van Dam en spelverdeelster Demi van Es, die alle drie geblesseerd zijn werd in een redelijk eenzijdige wedstrijd Villa Dorrestein via de setstanden 9-25, 25-23, 13-25 en 19-25 de winnaar met 1-3 winst.

 

Trainer/coach Martin Rutten geassisteerd door Cees van Mullem kon weer beschikken over Sonja van Mil begon de wedstrijd met de volgende basis: Marlies Nobel, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Flore Gravensteijn, Mariëlle Gerritsen,  Anniek Scheffers en libero Marina Mijajlovic,

In de eerste set domineerde Villa Dorrestein vanaf het begin met een zeer sterke service. Vollingo had veel moeite om de pass te brengen en was kansloos tegen dit Zevenhuizens geweld. Zevenhuizen kon dan ook deze set met 9-25 sterk afsluiten.

In de tweede set begon Vollingo met een sterke service en kwam op een 6-0 voorsprong. Via  8-5 hield de ploeg uit Gouda met de meest scorende speelster Denise Kalmeijer (9 punten) de druk erop bij Villa Dorrestein. Sonja van Mil lost Vera Bruggeman af maar de onzekerheid in de passing blijft duidelijk aanwezig. Via 16-12 en 21-18 sloop Zevenhuizen langzaam dichterbij, echter bleef Vollingo aan de goede kant van de score. Vollingo weet uiteindelijk deze set met 25-25 te winnen.

In de derde set neemt Villa Dorrestein het initiatief weer terug. Er wordt beter geserveerd met vooral Tara van Zijl die series op het bord zet. Aan het net wordt Eden Wensveen ingebracht door coach Martin Rutten om  het blok te versterken. Dit resulteerde in een 13-25 set winst en een 1-2 voorsprong in sets voor de ploeg uit Zevenhuizen.

Villa Dorrestein kon dat niet direct voortzetten in de vierde set en daarmee kon Vollingo sterker spelen. De passlijn bij Zevenhuizen kreeg het moeilijk, echter kon de goed spelende Marlies Nobel haar aanvalsters goed blijven bedienen. Met Vera Bruggeman weer terug in het veld en Tara van Zijl aan serve werd deze set met 19-25 door Villa Dorrestein binnen gehaald en daarmee de 3-1 winst mee naar huis konden nemen.

Voor zaterdag 23 maart staat voor de Zevenhuizense dames van Villa Dorrestein een thuis wedstrijd in Swanla op het programma. Om 16.15 uur spelen zij dan tegen het team van Limes DS 2  uit Vleuten, die zich al gehandhaafd heeft.

 

 Opmerkingen


bottom of page