top of page

Valse start dames Jumbo ZVH in competitie herstart

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag de eerste competitiewedstrijd van 2023. In deze wedstrijd kregen de dames het tweede team van Taurus uit Houten op bezoek. Dit team staat een achtste plaats en was op het bot gemotiveerd om een sterke wedstrijd te spelen. Dat hebben de Zevenhuizense dames ondervonden, Taurus wist ,et hun service druk op de verdediging van Jumbo zetten en kon uiteindelijk via de setstanden 22-25, 25-16, 20-25 en 25-27 een verdiende 3-1 overwinning te boeken.


Trainer/coach Michelle van der Knaap-Bijl kon weer beschikken over Rianne van der Stelt, die minimaal inzetbaar was. De volgende basis kwam binnen de lijnen; Inge van Tilburg, Mariëlle Gerritsen, Anniek Scheffers, Sonja van Mil, Vera Bruggeman, Marina Mijajlovic en libero Jolien van Dam. Vanaf het begin nam Taurus het initiatief en zorgde met veel servicedruk dat Jumbo al snel met 3-6 achter kwamen. Met de sterke aanvallen van Sonja van Mil en Mariëlle Gerritsen kon de

stand naar 6-7 worden gebracht. Taurus bleef hun spel spelen en bij 7-11 nam coach Michelle van der Knaap – Bijl haar eerste time-out, dit had geen direct effect en bij 7-12 werd een dubbele wissel uitgevoerd om weer drie aanvallers aan het net te hebben, Demi van Es en Izzy van Spengen kwamen binnen de lijnen voor Marina Mijajlovic en Inge van Tilburg. Vera Bruggeman wist gelijk de service terug te halen, maar Jumbo kon daar geen gebruik van maken. Bij 9-13 werd de dubbele wissel teruggedraaid. Langzaam wist Jumbo dichterbij te komen en bij 18-18 was de stand gelijk. In de eindfase wist Taurus met hun service te scoren en werd deze set met 22-25 binnengehaald.

Met dezelfde opstelling trad Jumbo aan in de tweede set en wist nu wel het initiatief naar zich toe te trekken. Vooral de middenaanvallers Anniek Scheffers en Mariëlle Gerritsen wist met hun aanval en blokkering te scoren. Bij 10-4 nam de coach van Taurus zijn eerste time-out maar kon niet voorkomen dat de service van Sonja van Mil de druk bleef opbouwen en werd die verwerkt en Taurus tot aanvallen kwam werden deze door Jumbo goed verwerkt. Deze verwerking werd door Vera Bruggeman goed verwerkt en kwam Jumbo op 16-4. Taurus wist zich toch nog in de wedstrijd te spelen en kwam bij tot 19-13. Na een time-out van Jumbo wisten de dames weer het heft in handen te nemen en kon Mariëlle Gerritsen deze set met 25-16 winnend afsluiten.

In de derde set begon Jumbo ZVH voortvarend en nam een lichte voorsprong. Taurus wist deze om te buigen naar een 13-16 stand in hun voordeel. Jumbo ZVH-coach nam bij deze stand een time-out, maar kon niet zorgen dat de service van Taurus minder effect had. Bij 15-19 voerde Jumbo Weer een dubbele wissel uit, die bij 20-22 weer werd teruggedraaid. Na de laatste time-out bij 20-23 konden de Zevenhuizense dames het tij niet keren en moest lijdzaam toezien dat Taurus deze set met 20-25 won.

Jumbo kwam in de vierde set met Julia Zwinkels op het midden voor Anniek Scheffers en nam Demi van Es het spelverdelen over. In deze set wist Sonja van Mil flink te scoren en kwam Jumbo op 9-6. Na een tweetal service aces van Taurus werd de stand tot 10-8 gebracht. Jumbo liep verder uit, bij 14-11 nam Rianne van der Stelt, na lange tijd op non-actief te hebben gestaan weer de positie van Vera Bruggeman over in het veld. Ook bij 16-13 nam Inge van Tilburg het spelverdelen weer op zich. Jumbo wist met 24-18 op setpoint komen. Maar kon deze niet verzilveren, De service van Taurus bleek te lastig en de Zevenhuizense dames konden dat ene punt niet maken, een time-out bij 24-21 had geen effect en na wat mislukte aanvallen kwam Taurus bij zijn eerste matchpoint op 24-25. Deze liet de kans niet glippen en met 25-27 werd deze set binnen gesleept.

Door dit verlies van Jumbo ZVH raken zij de koppositie in derde divisie kwijt aan Volevo, die nu met één punt meer aan de leiding gaat. Voor Jumbo ZVH staat zaterdag 21 januari de wedstrijd tegen het tweede team van Inter Rijswijk om 14.15 uur in Rijswijk op het programma. Dan moeten de dames zeker een ander niveau neer zetten.

Comments


bottom of page