top of page

De heren van Zevenhuizen 2 boeken hun eerste volle winst

Nieuwkoop, Na vorige week de eerste competitiewedstrijd met 3-1 verloren te hebben van het geroutineerde Dosko H1 uit Stolwijk herpakten de mannen zich afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Waterlanders H1 in Nieuwkoop. De Zevenhuizenaren wisten alle sets te winnen, met de setstanden 14-25, 32-34, 23-25 en 18-25 en zorgde daarmee voor dat de volle winst mee naar Zevenhuizen genomen werd.

Trainer/coach Ronald de Rooij kon beschikken over zijn gehele selectie met Jens Everaart, Luuk van Mullem, Julian Perdijk, Vincent van der Kraats, Sven Heijkoop, Luca van Hal, Elwin Oskam, Merijn Draijer en libero Joost van der Knaap. De heren van ZVH 2, startte sterk en in de eerste set zorgde de servicedruk van onder ander Vincent van der Kraats ervoor dat Waterlanders nauwelijks toekwamen aan het opbouwen van hun aanval. ZVH kon daardoor al snel uitlopen naar een ruime voorsprong om vervolgens de set met 14-25 naar zich toe te trekken.

Een spelverdelerwissel bij Waterlanders zorgde ervoor dat het Nieuwkoopse team in de tweede set beter grip kreeg op de eigen aanval waardoor ZVH meer onder druk werd gezet. De servicedruk uit de eerste set kon ZVH niet handhaven. Waterlanders kon het grootste gedeelte van de tweede set daardoor zelfs een kleine voorsprong behouden op Zevenhuizen. Beiden teams bevochten elkaar fel waardoor het lang onduidelijk bleef wie de set zou gaan winnen. Middenaanvaller Julian Perdijk wist keer op keer zijn aanvallen hard langs de middenblokkering van Waterlanders te slaan. In een zinderend slot van deze set trekt ZVH daardoor uiteindelijk aan het langste eind (32-34!).

In de derde set lijkt ZVH alles weer onder controle te hebben als Waterlanders op 3-9 de eerste time-out neemt. Waterlanders pakt de draad dan echter weer snel op en trekt de stand langzaam maar zeker weer gelijk. Net als in de tweede set lijkt er een spannende eindfase aan te komen. In deze set maakt ZVH echter snel aan alle illusies van de Waterlanders een einde door de set met 23-25 direct af te maken. De vierde set begint ZVH slecht. Op 4-1 achterstand stelt coach Ronald de Rooij in de time out orde op zaken waardoor het team het initiatief snel weer in handen neemt en niet meer loslaat. Na het inbrengen van jeugdspeler Jens Everaart als spelverdeler heeft ZVH geen kind meer aan de Waterlanders en kan het de 0-4 veiligstellen door de vierde set te winnen met 18-25. Daarmee nemen de Zevenhuizense heren de vijf punten mee naar huis en stijgen zij op de ranglijst.

Voor zaterdag 3 oktober staat voor de heren van ZVH 2 om 16.15 uur de tweede thuiswedstrijd in Swanla op het programma. De tegenstander is dan Inter Rijswijk HS 3, die de helft van het aantal punten heeft dan ZVH H2.