top of page

Sterke 3-1 overwinning heren ZVH 2 op nummer twee

Zevenhuizen, de heren van ZVH 2, speelden zaterdag in eigen huis tegen de nummer twee van de tweede divisie Umoya/ Jokers VC uit Maastricht. Na een spannende strijd, waarbij de beide teams elkaar niets toegaven wisten de Zevenhuizense talenten via de setstanden 26-24, 21-25, 27-25 en 25-17 een mooie 3-1 overwinning te boeken.


Trainer/coach Ronald de Rooij en assistent Ruth van der Wel stelde de volgende basis in het veld: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Jens Everaart, Bram van der Wel, Luca van Hal, Merijn Draijer en libero Kyan Merkus. De Maastrichtenaren lieten vanaf het begin gelijk hun kracht zien en namen

snel een 2-5 voorsprong. De Zevenhuizense heren hielden het hoofd koel en begonnen de achtervolging Jens Everaart liet zien wat er kon en daarna zorgde Bram van der Wel, dat ZVH het gat verkleinde en Luca van Hal maakte gelijk 10-10. Met Jens Everaart aan de service wist Zevenhuizen zelfs een 12-10 voorsprong te nemen, bij deze stand werd de eerste time-out door Umoya genomen. Langs de kant werd er voor een goed resultaat gebreid Er ontstond nu een gelijk opgaande strijd waarbij spelverdeler Tom Sonneville zijn middenaanvaller Julian Perdijk goed kon bedienen en de lichte achterstand verkleinde. ZVH kwam tot 22-23 en hier nam Umoya hun tweede time-out en kon naar 23-24 komen. Na een foute service van de bezoekers kwam Julian Perdijk aan de opslag en met twee sterke services wist hij ZVH aan een 26-24 setwinst te helpen.

In de tweede set hielden de teams elkaar in het begin in evenwicht, dan stonden de bezoekers voor en werd dit weer door de talenten tenietgedaan. Umoya wist met hun blokkering de aanvallen van ZVH goed te keren.

Coach Ronald de Rooij nam bij 14-17 zijn eerste time-out en hierna kon Bram van der Wel de service terughalen. Toch bleven de gasten uit Maastricht met hun blok punten te scoren. Bij 18-22 werd na de tweede time-out door ZVH-coach gewisseld en kwam Elwin Oskam binnen de lijnen voor Luca van Hal. Na sterke aanvallen van Elwin Oskam nam Umoya bij 20-22 een time-out en kon daarna op 20-23 komen. Umoya liet zich niet meer verrassen en won deze set met 21-25.

Ook de derde set gaf eenzelfde beeld, Umoya die na sterk acteren van Merijn Drayer, ZVH op voorsprong bracht, weer terugkwam na een sterke blokkering en het heft in handen nam, Bij 8-11 werd door ZVH een time-out genomen, maar kon niet verhelpen dat het blok van Umoya punten bleef scoren. ZVH liep achter de feiten aan en zag het gat niet verkleinen. Bij 20-22 kwam Kiet van der Velden in het achterveld binnen de lijnen voor Bram van der Wel. Er ontspon een spannend duel en met karakter in inzet wist Zevenhuizen twee setpoints weg te werken. In deze fase wist Elwin Oskam met zijn aanvallen de service terug te halen en met zijn service uiteindelijk de set met 27-25 binnenhalen.

Voor de vierde set, altijd lastig, was de opdracht om niet te verslappen en met veel energie. Dat voornemen had Umoya ook en zij namen gelijk weer een voorsprong, maar met een sterke service van Julia Perdijk en de aanvallen van Bram van der Wel kwam ZVH op een 10-8 voorsprong. Ondanks een time-out kon Umoya niet de strijd keren en bleef ZVH het goede spel doorvoeren. De verdediging van libero Kyan Merkus zorgde er voor dat spelverdeler Tom Sonneville zijn aanvallers goed in stelling kon brengen. Dit resulteerde op het eind dat Jens Everaart de beslissende smash kon scoren en ZVH met 25-17 de winst kon binnenslepen.

Voor de heren van ZVH 2 staat zaterdag 12 november weer een uitwedstrijd op de agenda en spelen zij in Landgraaf tegen het team van VC Landgraaf om 18.00 uur. Dit team staat momenteel op een negende plaats.Comments


bottom of page