top of page

Sterk herstel heren ZVH 2 in Limburg met vijf punten winst

Baarlo, de heren van het tweede team van Zevenhuizen speelden zaterdag in Baarlo tegen de nummer elf van de tweede divisie Tupos. Gezien de stand op de ranglijst moesten de Zevenhuizense heren met winst terugkomen uit Limburg. Dit wisten de heren ook sterk uit te voeren, via de setstanden 23-25,23-25, 14-25 en 23-25 werd een prachtige 4-0 overwinning geboekt en daarmee vijf punten aan hun conto bijgeschreven.


Trainer/coach Ronald de Rooij kon nog steeds niet beschikken over de geblesseerde Bram van der Wel. Zevenhuizen begon met de volgende basis in het veld: Tom Sonneville, Julian Perdijk, Merijn Draijer, Luca van Hal, Elwin Oskam, Jens Everaart en libero Kyan Merkus. Zevenhuizen begon goed, maar kon dit snel corrigeren en noopte Tupos gelijk om bij 5-7 een time-out te nemen, ZVH bleef het initiatief vasthouden maar kon niet voorkomen dat de gastheren dichterbij kwamen, Coach Ronald de Rooij moest bij 18-21 en 23-24 een time-out nemen en dit was voldoende om de eerste set met 23-25 winnend af te sluiten.


In de tweede set startte ZVH met dezelfde opstelling en na een goed begin kon Tupos de stand toch weer bij 11-11 gelijktrekken, Zevenhuizen bracht bij 13-12 Kiet van der Velden in het veld voor Jens Everaart. Toch kon Tupos nog tot 17-17 op gelijke hoogte komen, maar na een spannend eindspel was ZVH de sterkste en kon deze set met 23-25 weer binnenhalen.

Tupos gooit in de derde set hun opstelling om, maar dat werkte voor hen slecht uit. De Zevenhuizense heren wisten snel een voorsprong (4-10) op te bouwen. Na 11-20 snelde ZVH verder uit en kon deze set met 14-25 afsluiten.

Zoals altijd is het voor het team dat de eerste drie sets gewonnen heeft, lastig om de focus voor die vierde set te behouden, Na een goed begin komt ZVH achter en bij 14-11 kwam Jens Everaart weer binnen de lijnen voor Kiet van der Velden. Dit zette ZVH weer op het goede spoor, waardoor het weer

een spannende eindstrijd werd. Tupos maakte te veel eigen fouten en de Zevenhuizense wisten koel te blijven en deze set met 23-25 te winnen, Het is de eerste 4-0 overwinning in dit seizoen en sluiten het jaar op een mooie manier af.

Comments


bottom of page