top of page

Seizoen RECO ZVH kan gaan beginnen

Zevenhuizen, zaterdag werd door de bijna complete selectie van de Zevenhuizense volleybalheren met een oefenwedstrijd in Swanla afgetrapt voor het nieuwe seizoen

Deze oefenwedstrijd ging tussen de streekgenoten Computerplan VCN met trainer Ferry van Hal en RECO ZVH en deze werd via de setstanden 29-27, 25-23, 25-15 en 25-22 met 4-0 gewonnen.De beide ploegen konden nog niet over een complete selectie beschikken daar er een aantal spelers nog Beachvolleybal activiteiten hadden.


Het trainersduo van RECO, Kristian van der Wel en Ronald Kooijman konden wel beschikken over nieuwkomers Mats Kruiswijk, Jochem Bloem, Jeroen van Iperen en Jasper de Jong. In de eerste set kon je zien dat het weer wennen was aan de zaal en het spelletje. Van beide zijde liep het nog niet geolied en werden er onnodige fouten gemaakt. De Zevenhuizense heren wisten na een stroeve start beter in hun ritme te komen dan VCN en kon na een spannende strijd deze eerste set met 29-27 winnend afsluiten. Coach Kristian van der Wel zette in de tweede set weer een andere opstelling in het veld en die ging verder met het goede spel van de eerste set. Ook nu weer waren er lande rally’s te zien en die vielen wat vaker in het voordeel van RECO uit en daarmee werd een 25-23 setwinst behaald.

In de derde set kwamen vooral de nieuwkomers in het veld en deze lieten hun visitekaartje aan het minimale aanwezige publiek, vooral familieleden, zien. Je kon zien dat RECO het goede ritme had gevonden en dat er solide werd verdedigd en dat de middenaanval een krachtig wapen was. Deze set ging dan ook met 25-15 over in handen van RECO. Ook de extra vierde set was een prooi voor RECO nu met 25-22.

Na afloop kon trainer Kristian van der Wel tevreden terugkijken over het vertoonde spel van zijn pupillen. Het aanwezige publiek kan vol verwachting uitzien naar de start van de competitie op 2 oktober om 19.30 uur in Swanla met als tegenstander het Groningse Amysoft Lycurgus.

bottom of page