top of page

Scherp in Packaging ZVH verder in Beker na winst in Utrecht

Utrecht, Scherp in Packaging ZVH speelde donderdagavond in Utrecht tegen het Topdivisie team van VV Utrecht in het kader van de Nationale Beker in de derde ronde. In deze midweekse wedstrijd wisten de Zevenhuizense heren via de setstanden 16-25, 14-25, 30-28 en 17-25 met 3-1 te winnen de volgende ronde te behalen.


Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent Ronald Kooijman stelde de volgende basis in het veld op: Sam van der Loo, Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Yvo Lunsing, Koen Herrebout, Roel Oude Nijhuis en libero Richard Rademaker.

Scherp in Packaging wist vanaf het begin met hun service Utrecht onder druk te zetten en liepen gelijk fors uit. Vooral de service van koen Herrebout wist punten te scoren. Vanaf 4-14 ging Zevenhuizen door tot de set met 16-25 winnend werd afgesloten.

Met dezelfde opstelling werd de tweede set begonnen. In deze set kon Utrecht, waar oud speler Jeroen van Iperen speelt, meer tegenstand bieden en wist tot 5-5 gelijk te blijven. Scherp in Packaging bleef met hun serve de verdediging van Utrecht bestoken en liep gelijk verder uit. De Zevenhuizense heren wisten nu deze set met 14-25 te winnen.

In de derde set stelde coach Kristian van der Wel een andere opstelling op en kwamen Jesse Hanemaaijer voor Roel Oude Nijhuis en Lennaert Hogenhout voor Koen Herrebout binnen de lijnen. Utrecht kwam met een andere opstelling in deze set en wist nu gelijk het initiatief te nemen en een kleine voorsprong te pakken. Scherp in Packaging wist nu niet die servicedruk te leveren, die in de eerste twee set zorgde voor het makkelijker scoren. Bovendien wist Utrecht nu de aanvallen van Zevenhuizen goed te pareren. Wat coach Kristian van der Wel ook probeerde met zijn wissels, Vincent van der Kraats, Max Nieuwstad en Tom Sonneville Zevenhuizen wist niet het tij te keren. Utrecht wist telkens één punt voor te komen tot het eerste setpoint bij 24-23. Hierna konden de Zevenhuizen heren telkens weer gelijk komen tot uiteindelijk Utrecht deze set met 30-28 wist binnen te halen.

Scherp in Packaging zette coach Kristian van der Wel weer de beginnende basis binnen de lijnen in de vierde set. Ook nu wist Utrecht de Zevenhuizense heren bij te blijven en kon Zevenhuizen geen afstand nemen. Bij 16-16 werd de ziekenboeg voor Scherp in Packaging vergroot, door een enkel blessure van aanvoerder Benjamin Parkinson die gelijk door Jesse Hanemaaijer werd vervangen. Hierna wist Zevenhuizen de draad goed op te pakken en met Jesse Hanemaaijer aan de opslag kon de druk op Utrecht worden opgevoerd en dit resulteerde in een 17-25 setwinst en wedstrijdwinst.

Voor de heren van Scherp in Packaging is het afwachten welke team zij krijgen in de volgende bekerronde. De tegenstander komt pas 2 december uit de wedstrijd tussen Volley Tilburg HS1 en Rensa Family Orion HS2


Voor de eredivisie competitie speelt Scherp in Packaging in Odiliënberg tegen Numidia Limax, de nummer twee. Deze wedstrijd wordt zondag 26 november 2023 om 16.30 uur gespeeld en zal via livestream bekeken kunnen worden.


VV Utrecht: Lasse Jonker (Pim Mossel (3)), Jeroen van Iperen (15), Sander Heithuis (11), Peter van der Poel (3)(Tsjarco Massa (3)), Lucas van Cappellen (5), Mart Overdijk (2)(Mathijs Linders (5)), Bas van Gilst (L)

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(16), Koen Herrebout (12) (Lennaert Hogenhout (1), Timothy Scheffers (3) (Tom Sonneville), Yvo Lunsing (22)(Vincent van der Kraats), Roel Oude Nijhuis (3)(Jesse Hanemaaijer), Benjamin Parkinson (18), Richard Rademaker (L)Opmerkingen


bottom of page