top of page

Scherp in Packaging ZVH uit bekertoernooi

Doetinchem, de heren van  Scherp in Packaging speelden dinsdag in Doetinchem tegen het tweede team van Rensa Family Orion. Dit team speelt in de Topdivisie A en staat daar op een derde plaats en is het tweede team achter eredivisionist Active Living Orion. In de late wedstrijd konden de Zevenhuizense heren alleen de eerste set winnen en moesten buigen voor de Doetinchemmers via de setstanden 15-25, 25-21, 25-18 en 25-19.

 

Trainer/coach Kristian van der Wel stelde de volgende  basis op: Timothy Scheffers, Sam van der Loo, Lennaert Hogenhout, Jesse Hanemaaijer, Roel Oude Nijhuis, Yvo Lunsing en libero Richard Rademaker.

Scherp in Packaging begon goed geconcentreerd aan de eerste set en wist met hun sterke service Orion onder druk te zetten en liep al snel uit naar een 1-5 voorsprong en nam Orion hun eerste time-out. Zevenhuizen bleef de serve goed uit te voeren en liep verder uit. Yvo Lunsing kon met zijn aanvallen ook scoren. Bij 10-15 zette coach Kristian van der Wel zijn dubbele wissel in, Vincent van der Kraats en Tom Sonneville kwamen in het veld voor Timothy Scheffers en Yvo Lunsing. Scherp in Packaging bleef op course en bij 14-22 werd deze dubbele wissel teruggedraaid. Uiteindelijk kon Roel Oude Nijhuis met zijn serve deze set uitmaken bij 15-25.

In de tweede set bleef dezelfde opstelling staan en kregen de Zevenhuizense heren een Orion tegenover zich die uit een aan vaatje tapte. Tot 11-11 kon Zevenhuizen de score in hun voordeel brengen, daarna liepen de gastheren gestaag uit en wisten verdedigend alles van de grond te houden. In een spannend midden gedeelte kon Zevenhuizen af en toe een punt voorsprong nemen, nadat bij 19-18 de dubbel wissel uitgevoerd werd, kon Orion verder goed te scoren. Zelf kon Zevenhuizen niet de servicedruk leveren, die zij in de eerste set wel kon uitvoeren. Orion kon daarom in hun spel blijven en deze set met 25-21 winnend afsluiten.

Zonder opstelling wijziging begon Scherp in Packaging aan de derde set, bij 6-7 wisselde coach Kristian van der Wel Jesse Hanemaaijer voor Jasper de Jong. Tot 9-9 ging de score gelijk op, daarna kon Orion blokkerend en aanvallend scoren. Bij 12-9 volgde weer de dubbele wissel, mede doordat Timothy Scheffers last kreeg van zijn rug en daarom werd deze dubbele wissel niet teruggedraaid. In deze set kreeg Rensa Family Orion vleugels, die gesteund door een veelkoppig publiek vleugels leek te krijgen en verdedigend alles had. Zevenhuizen daarentegen wist niet in hun spel te komen en maakte onnodig eigen fouten. Dit werd gelijk door Orion afgestraft en nam met 25-18 deze set in hun bezit.

Coach Kristian van der Wel liet in de vierde set Tom Sonneville staan als spelverdeler. Orion gesterkt door de winst van de derde set bleef sterk spelen en kon direct het initiatief nemen en een voorsprong opbouwen. Bij 12-8 werd de dubbele wissel met Steven Oei en Vincent van der Kraats voor Yvo Lunsing en Tom Sonneville uitgevoerd. Zevenhuizen bleef achter de feiten aan lopen en bij 18-13 werd deze wissel weer teruggedraaid. Zevenhuizen kon niet terug komen en moest met lede ogen zien dat Orion ook deze set met 25-19 won.

Voor de Zevenhuizense heren is het nu zaak om deze domper om te zetten en zich weer te herpakken voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen het team van Sliedrecht Sport. Deze wedstrijd is om 20.00 uur in de eigen Swanla hal, zij zullen de steun van hun supporters goed kunnen gebruiken.

 

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo, Lennaert Hogenhout, Timothy Scheffers (Tom Sonneville), Yvo Lunsing (Vincent van der Kraats), Roel Oude Nijhuis, Jesse Hanemaaijer (Jasper de Jong), Richard Rademaker (L)

コメント


bottom of page