top of page

Scherp in Packaging ZVH toont vechtlust en wint

Zevenhuizen, Scherp in Packaging ZVH speelde zaterdag hun eerste thuiswedstrijd in Swanla en hadden het TalentTeam Papendal op bezoek Met een aangepaste aanvangstijd, die door vele supporters goed uitkwam was de sportzaal van Swanla goedgevuld. Na een spannende strijd wist Zevenhuizen deze wedstrijd via de setstanden 25-21, 31-29 en 25-17 met 3-0 te winnen.


De trainer/coach Kristian van der Wel heeft nog steeds een volle ziekenboeg maar wist verrassend een nieuwe speler aan zijn selectie toe te voegen. De van Kalinko afkomstige Roel Oude Nijhuis versterkt de selectie van Scherp in Packaging als middenman. Toch begon Zevenhuizen met de volgende basis: Timothy Scheffers. Benjamin Parkinson, Vincent van der Kraats, Koen Herrebout, Sam van der Loo, Julian Perdijk en libero Richard Rademaker.

In de eerste set wist Zevenhuizen met een sterk serverende Vincent van der Kraats direct uit te lopen naar een 6-2 voorsprong en noopte zo coach Arnold van Ree tot het nemen van zijn eerste time-out. Langzaam wist het TalentTeam zich te herstellen en punten te scoren met hun sterk scorende middenaanval. Bij 13-11 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out en wist de draad weer op te pakken. Door een sterke service werden de gasten weer bestookt en liep Zevenhuizen weer verder uit, uiteindelijk was één de vele servicefouten de oorzaak dat deze set met 25-21 door Scherp in Packaging werd afgesloten.

Met dezelfde opstelling begon Zevenhuizen aan de tweede set en wist ook nu een kleine voorsprong te nemen. Maar met veel servicedruk en een sterke blokkering wist het TalentTeam weer dichterbij te komen en zelfs voor te komen. Een spannende strijd werd er nu uitgevoerd en bij 20-21 ging coach Kristian van der Wel de dubbele wissel uitvoeren, Yvo Lunsing en Tom Sonneville kwamen een voor een in het veld voor Timothy Scheffers en Vincent van der Kraats, het score verloop ging op en neer, De nieuwe aanwinst Roel Oude Nijhuis kwam bij 22-23 erin voor Julian Perdijk. Bij 24-24 werd de dubbele wissel teruggedraaid. In deze eindfase wist Sam van der Loo regelmatig te scoren. Pas na drie setpoints wist Koen Herrebout deze set met 31-29 binnenhalen.

In de derde set bleef Roel Oude Nijhuis in het veld staan, de teams wisten elkaar goed te bevechten en het score verloop ging lang gelijk op. De middenaanvallers van Zevenhuizen wisten zowel blokkerend en aanvallend goed te score. Ook nu werd een dubbele wissel uitgevoerd bij de stand 19-15. Deze voorsprong werd mede door Koen Herrebout uitgebreid en eindigde uiteindelijk in het voordeel van Scherp in Packaging met 25-17 en daarmee stijgen de heren naar plaats vijf op de ranglijst.

De Zevenhuizense heren van Scherp in Packaging reizen zaterdag 4 november naar Groningen om het op te nemen tegen Samen Lycurgus, die net als Zevenhuizen evenveel punten heeft. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur en zal via livestream te zien zijn.


Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(10), Koen Herrebout (12), Timothy Scheffers(2)(Tom Sonneville), Vincent van der Kraats (18)(Ivo Lunsing (3)), Julian Perdijk(2)(Roel Oude Nijhuis (5)), Benjamin Parkinson (9), Richard Rademaker (L)

TalentTeam Papendal: Thom van der Ent (9)(Cas Veerman), Xander Bomert (9), Ilja van der Pijl (1), Luuk Steenbergen (3)(Yoran Koezema), Lukas Sleurink (3)(Koen Sanders), Saimen Hage (12), Jort van der Laan (L)(Ayhan Firat (L))Comments


bottom of page