top of page

Scherp in Packaging ZVH laat Sliedrecht Sport ontsnappen

Zevenhuizen, Scherp in Packaging speelde zaterdag in eigen huis Swanla tegen het team van Sliedrecht Sport, de nummer vijf van de eredivisie. In een aantrekkende en spannende wedstrijd lieten de Zevenhuizense heren de mannen uit Sliedrecht ontsnappen aan punt verlies. Via de setstanden 21-25, 25-14, 21-25 en 23-25 wist Sliedrecht Sport de winst met 3-1 te pakken.

 

Trainer/coach Kristian van der Wel geassisteerd door Ronald Kooijman stelde de volgende  basis op: Timothy Scheffers, Sam van der Loo, Lennaert Hogenhout, Jesse Hanemaaijer, Roel Oude Nijhuis, Yvo Lunsing en libero Richard Rademaker.

Vanaf het begin kreeg het publiek na de huldiging van de jeugdteams: Meisjes A1, B1 en B2 en miniteams Niveau team 2, niveau 6 team 1 en 2 gelijk een gelijk opgaande strijd te zien.

Sliedrecht Sport wist een lichte voorsprong te nemen, waarbij Yvo Lunsing voor Zevenhuizen het gat niet groter liet worden met zijn aanvallen. Bij 15-17 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out en wist zijn team op de rail te brengen wat zorgde dat Sliedrecht bij 19-18 hun eerste time-out moest nemen. Het bleef tot 20-20 gelijk opgaan, langzaam wisten de gasten weer goed te scoren en konden deze set met een sterke serve met 21-25 winnend afsluiten.

In de tweede set trad Scherp in Packaging met dezelfde opstelling aan en wist met de sterke aanvallen van Yvo Lunsing en de middenaanval van Jesse Hanemaaijer direct een voorsprong nemen en dit noopte de coach van Sliedrecht Sport tot het nemen van een time-out bij 7-3. Dit had geen effect en Zevenhuizen wist verder door te stoten en bij 13-6 volgde de tweede time-out voor Sliedrecht en later zelfs een dubbele wissel. Sliedrecht wist op het eind wat meer in de wedstrijd te komen, maar had geen antwoord op de serve van Timothy Scheffers en deze kon het setpoint niet verzilveren, dit gebeurde later en met 25-14 werd deze set door Scherp in Packaging gewonnen en de stand gelijk getrokken.

De derde set begon goed voor Zevenhuizen, de servicedruk was er weer en Sliedrecht nam bij 6-4 al een time-out.  Dit had tot resultaat dat de score meer in het voordeel van hen uitviel. Bij 7-7 nam coach Kristian van der Wel een time-out, tot 11-11 bleef het gelijk, na een sterke aanval en blokkering nam Zevenhuizen bij 11-13 een time-out. Dit hielp niet en met een sterke serve kon Sliedrecht verder uitlopen. Er ontstond een spannende eindstrijd waarbij Zevenhuizen tot één punt kon naderen. Vincent van der Kraats kwam er in voor de serve van Roel Oude Nijhuis, maar Sliedrecht kon deze goed verwerken en gelijk de serve overnemen. Coach Kristian van der Wel probeerde bij 21-24 nog een dubbele wissel uit, Jasper de Jong en Max Nieuwstad kwam erin voor Timothy Scheffers en Lennaert Hogenhout. Deze wanhoop poging werd gelijk getorpedeerd en Sliedrecht nam de leiding door deze set met 21-25 te winnen.

Voor Scherp in Packaging moest de vierde set gewonnen worden om een vijfde set af te dwingen. Het zag er in het begin goed uit en voortvarend nam Zevenhuizen met een sterke serve van Sam van der Loo een snelle voorsprong, zodat Sliedrecht bij 5-12 een time-out nam. Sliedrecht wist steeds meer in het spel komen en kon de achterstand weg werken. Bij 13-11 nam Kristian van der Wel zijn eerste time-out en met een sterk scorende Yvo Lunsing kon Zevenhuizen uitlopen naar 20-17. Hierna namen de gasten het over en ging het scoreverloop op en neer. Zevenhuizen wist terug te komen en bij 23-24 weer aan de service te komen. Helaas ging de serve fout en kon Sliedrecht deze set met 23-25 winnend afsluiten. Dit verlies van de set was teleurstellend er had zeker een vijfde set ingezeten, maar door wat onnodige eigen fouten werd Sliedrecht Sport de winst in hun schoot geworpen.

Voor de heren van Scherp in Packaging is een periode van rust en komt in het nieuwe jaar op zaterdag 6 januari 2024 weer een uitwedstrijd. Dan spelen zij in Barneveld tegen het team van Simplex SSS de nummer zes van de eredivisie. Aanvang van deze wedstrijd is om 20.00 uur en is weer te volgen via de life stream.

  

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo (13), Lennaert Hogenhout (6)(Max Nieuwstad), Timothy Scheffers (6), Yvo Lunsing (24), Roel Oude Nijhuis (7)(Vincent van der Kraats), Jesse Hanemaaijer (7) (Jasper de Jong), Richard Rademaker (L)

Sliedrecht Sport: Rick van der Sluis (4), Tom van Reeuwijk (3)(Marius den Hartog (12)), Luuk de Groot (14), Jasper Bouter (3) (Cain van Hal (5)), Jesper van Muijden (10), Raygid Isenia (10), Mart de Groot (L)


De Winterkampioenen bij de jeugd van Zevenhuizen.Comentarios


bottom of page