top of page

Scherp in Packaging ZVH laat Numidia VC Limax zweten

Zevenhuizen,  de heren van Scherp in Packaging ZVH speelden zaterdagavond in eigen huis Swanla tegen de nummer drie van de BetCity Eredivisie, Numidia VC Limax. Deze ploeg was op volle oorlogssterkte en liet dat ook zien in hun spel. De dweilploeg moest veelvuldig in actie komen maar de gasten wisten via de setstanden 15-25, 16-25 en 19-25 met 3-0 te winnen.

 

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent coach Ronald Kooijman stelde de volgende basis op in het veld: Sam van der Loo, Yvo Lunsing, Lennaert Hogenhout, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers en libero Richard Rademake

Het eerste punt was voor Benjamin Parkinson en Lennaert Hogenhout wist met zijn serve ook een punt te scoren en Scherp in Packaging wist Limax tot 9-9 in bedwang te houden. Hierna liet Limax zien waarom zij hoog op de ranglijst staan, met veel power zorgde dat zij uitliepen en Kristian van der Wel nam bij 9-11 zijn eerste time-out. Maar Limax wist de servicedruk vast te houden en lep verder uit. Zevenhuizen nam bij 9-14 de tweede time-out en bij 9-15 kwam Max Nieuwstad in het veld voor Lennaert Hogenhout. Pas bij 10-16 konden de Zevenhuizense heren de side-out winnen en zelf punten scoren. Naast de servicedruk wist Limax ook hun blokkering goed in de strijd te werpen en had geen moeite met de Zevenhuizense aanvallen. Met 15-25 ging deze set dan ook naar Limax toe.

Met zelfde opstelling kwam Scherp in P:ackaging binnen de lijnen, vanaf  het begin bestookte Limax Zevenhuizen met een snoeiharde serve en aanval en coach Kristian van der Wel nam bij 0-4 direct een time-out. Dit kreeg langzaam effect en Yvo Lunsing wist goed te scoren aanvallend en serverend en de Zevenhuizense heren wist dichtbij te komen en coach Guido Görtzen van Limax nam bij 7-8 zijn eerste time-out. Hierna volgde een periode van foute services aan beide zijden. Limax wist men hun aanvallen  waarop Zevenhuizen geen goede blokkering tegenover kon zetten. Na de tweede time-out voerde de coach van Zevenhuizen bij 13-20 een dubbele wissel uit, door Steven Oei en Vincent van der Kraats binnen de lijnen brengen voor Yvo Lunsing en Timothy Scheffers. In deze eindfase was de blokkering van Limax te sterk en oud Zevenhuizen speler Rob Bontje wist met zijn blok het winnende punt te scoren en nam Limax met 16-25 deze set in hun bezit.

In de derde set kwam Max Nieuwstad voor Lennaert Hogenhout in het veld. Limax had de opstelling iets gewijzigd en Scherp in Packaging wist daar gebruik van te maken en kon Limax coach bij 7-2 naar zijn time-out sturen. Limax wist langzaam weer te scoren en Zevenhuizen nam bij 11-10 de eerste time-out Bij 11-12 kwam Lennaert Hogenhout weer in het veld voor Max Nieuwstad en de beide teams geven niets weg en bij 122-15 nam Vincent van der Kraats het stokje over van Yvo Lunsing na een twee time-out kon Zevenhuizen niet de serve terughalen en kreeg een hecht blok tegenover zich. Bij 12-9 kwam Max Nieuwstad weer in het veld en wist aanvallend te scoren. Dit mocht niet verhinderen dat Limax ook deze set binnen wist te halen nu met als cijfers 19-25.

Na deze wedstrijd hebben de heren van Scherp in Packaging weinig tijd om zich weer op te laden voor de wedstrijd op zondag 28 januari tegen de nummer twee  Draisma Dynamo uit Apeldoorn. Deze wedstrijd wordt om 16.00 uur aangevangen

 

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(6)(Vincent van der Kraats (1)), Lennaert Hogenhout (4) (Max Nieuwstad (5)), Timothy Scheffers (2), Yvo Lunsing (8), Jesse Hanemaaijer (2), Benjamin Parkinson (4), Richard Rademaker (L)

Numidia VC Limax: Leon Meier (10), Remco van den Elshout (10), Sil Meijs (4), Rob Bontje (5)(Thomas van Bladel (2)), Tobias Kjaer (11), Martijn Brilhuis (14), Jelte Maan (L)

 

De Cpurtcrew, die de ballen verdeling uitvoerde en de natte plekken wisten te drogen.


Kommentare


bottom of page