top of page

Scherp in Packaging ZVH laat kans op vijfde set liggen

Huizen,  de heren van Scherp in Packaging ZVH speelden woensdagavond in Huizen tegen het team van Prima Donna Kaas Huizen. Tegen dit team speelden de Zevenhuizense heren in de eerste ontmoeting  thuis in Zevenhuizen en wisten met moeite een 3-0 overwinning te bewerkstelligen. Zevenhuizen ging dus met vertrouwen de wedstrijd in, maar Huizen had een andere agenda en wist via de setstanden 25-18, 25-19, 18-25 en 27-25 de wedstrijd met 3-1 winnen.

 

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent coach Ronald Kooijman stelde de volgende basis op in het veld: Sam van der Loo, Yvo Lunsing, Lennaert Hogenhout, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers en libero Richard Rademaker.

PDK Huizen begon sterk aan de eerste set en wist met hun sterke aanvallen de Zevenhuizense heren onder druk te zetten en wat Zevenhuizen ook probeerde het lukte hen niet om daar onder uit te komen. Al snel moest coach Kristian van der Wel een time-out nemen om zijn ploeg weer op de rails te krijgen. De blokkering van Huizen kon Zevenhuizen niet slechten.  Dit lukt niet helemaal en sporadisch werd gescoord, serverend konden Lennaert Hogenhout en Yvo Lunsing te weinig scoren. In de eindfase voerde Zevenhuizen weer een begin van de dubbele wissel uit, Vincent van der Kraats en Tom Sonneville kwamen in het veld voor Timothy Scheffers en Yvo Lunsing bij 23-16. Maar Huizen bleef op de ingeslagen weg doorgaan en sloot deze set af met 25-18.

In de tweede set trad Scherp in Packaging aan met dezelfde opstelling. Zevenhuizen maakte in het begin wat aanvalsfouten en nam bij 7-3 een time-out. Ook bij deze stand kwam Tom Sonneville in het veld voor de niet fit ogende Timothy Scheffers om de spelverdeler positie over te nemen. Huizen bleef doorgaan en coach Kristian van der Wel probeerde van alles om zijn team weer in de wedstrijd te krijgen. Bij 10-4 kwam Max Nieuwstad voor Lennaert Hogenhout en bij 10-5 nam Jasper de Jong het over van Jesse Hanemaaijer. Bij 14-8 werd Sam van der Loo gewisseld voor de net herstelde Koen Herrebout. Zevenhuizen wist toch iets terug te doen maar de inhaal race was te laat en ook deze set kon PDK Huizen naar zich toehalen met 25-19.

Scherp in Packaging bracht in de derde set vanaf het begin Tom Sonneville en Koen Herrebout. Zevenhuizen wist nu wel het initiatief te nemen en met de aanvallen van Koen Herrebout, Yvo Lunsing wisten ze Huizen tot een time-out te laten nemen. Dit had niet het gewenste effect voor hen en Zevenhuizen bleef doorgaan bij 8-14 volgde de tweede time-out. Scherp in Packaging bleef goed geconcentreerd spelen en wist uiteindelijk met de laatste serve van Jesse Hanemaaijer deze set met 18-25 winnend afsluiten.

Met dezelfde opstelling begon Zevenhuizen aan de vierde set, maar Huizen wist zich te herpakken en blokkerend en serverend Zevenhuizen te dwingen om bij 5-2 ween time-out te nemen. Coach Kristian van der Wel zag dat zijn team niet onder druk uit kon komen en nam bij 13-7 zijn tweede time-out. Langzaam maar zeker wisten de Zevenhuizense heren meet tegenstand te geven en hadden in Benjamin Parkinson een sterke blokkeerder. Ook aanvallend kon Zevenhuizen beter tot scoren komen en dit noopte Huizen coach om bij 19-17 zijn eerste time-out te nemen. In de eindfase wist Zevenhuizen het Huizen lastig te maken bij 23-20 kwam Vincent van der Kraats voor Jesse Hanemaaijer in het veld voor de opslag en kon de stand naar 23-22 lichten. Bij 24-22 wist Huizen op match point te komen, deze werd omgezet in het voordeel van Zevenhuizen door de aanval van Koen Herrebout en blok van Benjamin Parkinson (24-25). Dit setpoint kon Scherp in Packaging niet verzilveren en met een sterke serve van Huizen en aanval kon de thuisclub de set beëindigen met 27-25 en zo de winst binnen halen. Hiermee staan de beide teams met negen punten op gelijke hoogte.

Voor Scherp in Packaging staat zaterdag 3 februari weer een zware wedstrijd op het programma, den spelen zij in eigen huis Swanla tegen de koploper van de BetCity Eredivisie Active Living Orion uit Doetinchem. Deze wedstrijd zal om 20.00 uur beginnen en is de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, daarna zal er in twee poules verder gespeeld worden een A-poule met de eerste vier teams en de rest in de B-poule.

 

Prima Donna Kaas Huizen: Noah van Dam, Robin Ottenhof (6), Andrew Tauhid (15), Joar Millberg (6), Tomas Halanda (16), Sjoerd Hoogendoorn (25), Timo de Koning (L)

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(1)(Koen Herrebout (10), Lennaert Hogenhout (13)(Max Nieuwstad (1)) , Timothy Scheffers (Tom Sonneville(2)), Yvo Lunsing (21) (Vincent van der Kraats (1)), Jesse Hanemaaijer (5)(Jasper de Jong), Benjamin Parkinson (8), Richard Rademaker (L)

Comments


bottom of page