top of page

Scherp in Packaging ZVH laat Draisma Dynamo werken

Zevenhuizen,  voor de heren van Scherp in Packaging ZVH was het een druk weekend en speelden zij zondagmiddag wederom in eigen huis Swanla nu tegen de nummer twee van de BetCity Eredivisie, Draisma Dynamo uit Apeldoorn. De Zevenhuizense heren waren na de zaterdag wedstrijd genoeg ingespeeld en dat lieten ze ook zien aan het vele jeugdige publiek. Wat zaterdag niet kon, gebeurde zondag wel een set winnen. Maar Dynamo wist toch deze wedstrijd via de setstanden 20-25, 25-23, 25-27 en 16-25 met 3-1 te winnen.

 

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent coach Ronald Kooijman stelde de volgende basis op in het veld: Sam van der Loo, Yvo Lunsing, Lennaert Hogenhout, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers en libero Richard Rademaker.

De beide teams wisten elkaar in de eerste set gelijk op te gaan, waarbij de middenaanval van Zevenhuizen flink wist te scoren. Jesse Hanemaaijer en Benjamin Parkinson konden ook blokkerend punten maken. Zelf wist Zevenhuizen bij vlagen de verdediging van Dynamo onder druk zetten en bij 14-12 nam Dynamo coach zijn eerste time-out. Dit had niet direct resultaat en Scherp in Packaging wist tot 17-17 bij te blijven. Met spelverdeler Gijs van Solkema aan de opslag wist Dynamo  een beslissend gat te slaan en wist deze set met 20-25 winnend af te sluiten.

Met dezelfde opstelling trad Zevenhuizen aan in de tweede set ook nu wist Lennaert Hogenhout met zijn serve druk op Dynamo te zetten. Er volgde een gelijk opgaande strijd en bij 9-10 begon coach Kristian van der Wel met het invoeren van een dubbele wissel, eerst kwam Vincent van der Kraats voor Timothy Scheffers in het veld, daarna gevolgd bij 9-11 door de wissel van Tom Sonneville met Yvo Lunsing. In deze fase bleef Zevenhuizen in de achtervolging en liet Tom Sonneville ook prachtige staaltjes van verdedigen zien, waarbij het vele publiek de handen op elkaar kreeg. Bij 12-13 werd begonnen aan het terug draaien van de dubbele wissel. Toch wist Scherp in Packaging in de eindfase op gelijke hoogte te komen en met het service punt van Lennaert Hogenhout op 24-23 komen. Dynamo nam nog een time-out maar kon niet voorkomen dat Sam van der Loo met zijn aanval deze set met 25-23 in handen van Zevenhuizen liet komen.

Zevenhuizen startte de derde set met hetzelfde zestal maar zag Dynamo het initiatief nemen een langzaam maar zeker een voorsprong opbouwen. Bij 7-11 nam Zevenhuizen haar eerste time-out  en kreeg de opslag terug. Dit was van korte duur en bij 8-14 werd de tweede time-out genomen, Yvo Lunsing wist gelijk de service terug te halen. De aanvallers van Zevenhuizen, Benjamin Parkinson, Sam van der Loo, Lennaert Hogenhout bij toerbuurt te scoren en Scherp in Packaging wist coach Dynamo bij 16-19 tot een time-out te dwingen. Bij 17-21 werd begonnen aan de dubbele wissel  Vincent van der Kraats kwam in het veld voor Timothy Scheffers daarna werd bij 17-22 Tom Sonneville voor Yvo Lunsing binnen de lijnen gebracht. Gelijk kon Vincent van der Kraats scoren en Zevenhuizen kon het gat verkleinen en bij 20-22 werd weer een time-out genomen door Dynamo. Bij 23-24 werd gestart met het opheffen van de dubbele wissel. Scherp in Packaging wist bij 25-25 gelijk komen maar op het eind wist het blok  van Dynamo deze set met 25-27 winnen.

In de vierde set nam Dynamo duidelijk het initiatief en wist met hun blokkering punten te scoren. Zevenhuizen liep achter de feiten aan en konden niet hetzelfde staaltje uitvoeren als in de derde set. Coach Kristian van der Wel voerde bij 8-11 de dubbele wissel uit en bij 11-16 werd deze weer terug gedraaid. Dynamo liet zich niet meer verrassen en kon deze set met 16-25 winnend afsluiten.

Voor de Zevenhuizense heren staat komende week weer twee wedstrijden op het programma, woensdag spelen ze in Huizen tegen Prima Donna Kaas Huizen en ploeg die achter hen op de negende plaats staat. Aanvang wedstrijd 20.00 uur. Zaterdag daarna spelen de heren van Scherp in Packaging weer in eigen huis. In Swanla komt de nummer één van de BetCity Eredivisie het team van Active Living Orion uit Doetinchem op bezoek. De aanvang van deze weedstrijd is om 20.00 uur en is tevens de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Hierna volgen de play-off wedstrijden.

 

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(9), Lennaert Hogenhout (16) , Timothy Scheffers (2)(Tom Sonneville), Yvo Lunsing (13) (Vincent van der Kraats (3)), Jesse Hanemaaijer (8), Benjamin Parkinson (12), Richard Rademaker (L)

Draisma Dynamo: Jack Williams (12) (Sjors Tijhuis (4)), Yannick Bak (18), Cas Abraham (16), Duco Krook (10), Jelle Bosma (5)(Maikel van Zeist(1)), Gijs van Solkema (7), Niels Lipke (L)

Comments


bottom of page