top of page

Scherp in Packaging ZVH geen loon na werken

Odiliënberg, de Zevenhuizense heren van Scherp in Packaging ZVH speelden zondag in Odiliënberg tegen de nummer twee van de eredivisie Numidia VC Limax. De heren uit Zevenhuize n gingen met een goed gevoel naar Limburg, maar kregen al snel team tegen over zich, die het verlies in de Europa Cup weg wilde poetsen. Via de setstanden 25-18, 25-23 en 25-18 werd deze wedstrijd met 3-0 door hen gewonnen


Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over aanvoerder Benjamin Parkinson die in de midweekse wedstrijd een enkel blessure opliep. Ook Richard Rademaker de libero was er niet bij, die lag ziek thuis. Een gelukkige bijkomstigheid was dat de beide midden aanvallers Jesse Hanemaaijer en Jasper de Jong weer inzetbaar waren. De volgende opstelling kwam in de eerste set binnen de lijnen: Timothy Scheffers, Sam van deer Loo, Koen Herrebout, Jesse Hanemaaijer, Roel Oude Nijhuis, Yvo Lunsing en passer/loper Bram van der Wel als libero.

Scherp in Packaging begon onwennig aan de eerste set en daar nam Limax goed gebruik van. De ingevallen libero moest echt in zijn spel komen, Limax kwam snel met 8-5 voor en na de smash van Yvo Lunsing kwam Roel Oude Nijhuis aan de serve en wist Zevenhuizen naar 8-8 te brengen. Limax pakte de draad weer op en kreeg met hun sterke service weer controle over het spel en coach Kristian van der Wel nam bij 12-8 zijn eerste time-out. Door een sterke serve en aanval wist Limax verder uit te lopen/. Bij 19-11 kwam Vincent van der Kraats in het veld voor Timothy Scheffers en bij 20-11 kwam Tom Sonneville voor Yvo Lunsing binnen de

lijnen. In de eindfase wist Vincent van der Kraats nog te scoren, maar kon niet de aansluiting vinden en Limax met een sterk spelende Rob Bontje in de gelederen pakt de set met 25-17 de setwinst.

Met dezelfde opstelling begon Scherp in Packaging aan de tweede set en wist vanaf begin Limax bij te houden. Limax wist in de midden fase de voorsprong drie punten vast te houden. Bij 13-10 werd weer begonnen met de dubbele wissel, eerste kwam Vincent van der Kraats en daarna Tom Sonneville in het veld. Kristian van deer Wel stuurde bij 14-11 Max Nieuwstad voor Sam van der Loo binnen de lijnen. Met Koen Herrebout aan de serve konden de Zevenhuizense heren langszij

komen. Tot 20-20 bleef het gelijk, daarna kon Limax een punt voorkomen en uiteindelijk deze set met 25-23 winnend afsluiten.

In de derde set bleef Max Nieuwstad staan en kreeg Zevenhuizen weer een team tegenover zich die het initiatief naar zich toe trok, gelijk met een sterke service en aanval en blokkering moest coach Kristian van der Wel bij 5-1 een time-out nemen. Bij 7-1 kwam Jasper de Jong voor Jesse Hanemaaijer in het veld. Langzaam wist Zevenhuizen meer in de wedstrijd te komen en had in Jasper de Jong een goede blokkeerder. Bij 14-12 voerde Zevenhuizen weer de dubbele wissel uit. Bij 16-13 kwam Lennaert Hogenhout in het veld voor Koen Herrebout, daarna bleef Limax punten scoren en kon Zevenhuizen sporadisch scoren. Bij 20-15 werd de dubbele wissel weer terug gedraaid. Uit eindelijk wist Rob Bontje voor Limax deze set met 25-18 te winnen.

De Zevenhuizense heren hadden meer verdiend, maar gingen met lege handen naar huis.

Voor Scherp in Packaging staat zaterdag 2 december, na de thuis wedstrijden van Villa Dorrestein ZVH dames en het tweede herenteam van ZVH, de wedstrijd in Swanla om 20.00 uur tegen Prima Donna Kaas Huizen op het programma. Dit team staat onder Zevenhuizen op de ranglijst en Scherp in Packaging moet trachten om dit zo te houden.


Numidia VC Limax: Nico Freriks (3), Leon Meier (18), Remco van den Elshout (9), Sil Meijs (10), Rob Bontje (8)(Jaro Herinx (1)), Tobias Kjaer (9), Thijs Ipema (L)(Thomas van Bladel (L))

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(2)(Max Nieuwstad (3)), Koen Herrebout (11) (Lennaert Hogenhout), Timothy Scheffers (Tom Sonneville), Yvo Lunsing (10)(Vincent van der Kraats(3)), Roel Oude Nijhuis (4), Jesse Hanemaaijer (4)(Jasper de Jong (2)), Bram van der Wel (L)


Comments


bottom of page