top of page

Scherp in Packaging ZVH geen beloning voor het goede spel tegen Simplex SSS

Barneveld, zaterdag speelden de heren van Scherp in Packaging ZVH in de eerste competitiewedstrijd van 2024 in Barneveld tegen het team van Simplex SSS. Ook nu was het weer een spannende strijd en kon Simplex SSS met moeite deze wedstrijd via de setstanden 28-26, 25-20 en 27-25 met 3-0 winnend afsluiten.

 

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent Ronald Kooijman kon niet beschikken over Koen Herrebout (blessure) en Max Nieuwstad (ziek) maar kon de herstelde Benjamin Parkinson weer inzetten. Naast hem kwam de volgende spelers binnen de lijnen: Sam van der Loo, Yvo Lunsing, Lennaert Hogenhout, Roel Oude Nijhuis, Timothy Scheffers en libero Richard Rademaker.


Vanaf het eerste fluitsignaal streden de beide teams voor de winst en hielden ze elkaar lang in evenwicht. Regelmatig wist de herstelde Benjamin Parkinson met zijn aanvallen punten te scoren en tot 9-10 komen. Daarna wist SSS sterk terug te komen en moest coach Kristian van der Wel bij 12-10 zijn eerste time-out nemen. Door een sterke aanval van Yvo Lunsing wist Scherp in Packaging de serve terug te halen echter kon daar geen goed gebruik van maken en was de serve gelijk weer kwijt. In de spannende eindfase wist Zevenhuizen telkens een achterstand weg te werken en wist zelfs bij 23-24 een setpoint te krijgen. Deze kon helaas niet benut worden, mede door het sterke verdedigen van Simplex, die de rally’s wel tot een goed einde kon brengen. Pas na het derde setpoint kon SSS deze set met 28-26 naar zich toe halen.

Zevenhuizen trad met dezelfde opstelling aan in de tweede set. Maar kregen nu SSS tegenover zich die gelouterd door de eerste setwinst, nadat Zevenhuizen een 1-2 voorsprong had, de stand snel in hun voordeel kon ombuigen en bij 5-2 Zevenhuizen de eerste time-out nam.  Dit had geen echt effect en SSS ging op de ingeslagen weg door, bij 12-4 volgde al snel de tweede time-out. Langzaam wisten de Zevenhuizense heren te scoren en bij 17-9 voerde coach Kristian van der Wel een dubbele wissel uit. Vincent van der Kraats en Steven Oei kwamen in het veld voor Timothy Scheffers en Yvo Lunsing. Over en weer werd er gescoord en bij 18-11 kwam Jesse Hanemaaijer binnen de lijnen voor Roel Oude Nijhuis. Met Benjamin Parkinson aan de opslag wist Zevenhuizen het gat te verkleinen en moest coach Paul van der Ven bij 18-14 een time-out nemen. Dit had effect en SSS  ging weer verder. Zevenhuizen was te laat begonnen met de inhaalrace en moest toezien dat simplex deze set met 25-20 won.

In de derde set bleef Jesse Hanemaaijer op de midden positie staan en wist Zevenhuizen vanaf het begin goed partij te geven tot 7-7. Daarna wist SSS de stand in voordeel te spelen en nam Zevenhuizen bij 9-7 de eerste time-out met een sterke serve van Yvo Lunsing en de aanvallen van Benjamin Parkinson wist Zevenhuizen weer op gelijke hoogte te komen. Bij 17-16 kwam Jasper de Jong voor Timothy Scheffers als versterking aan het net. Met een sterke serve van Lennaert Hogenhout en een sterk blok van Sam van der Loo noopte Zevenhuizen SSS coach tot een time-out bij 17-18. Dit had effect en bij 18-18 werd de wissel aan Zevenhuizense kant terug gedraaid. In de eindfase ging de score gelijk op en na de time-out van SSS bij 22-23 wist Zevenhuizen het eerste match point voor SSS teniet doen. Uiteindelijk wist oud-Zevenhuizen speler, nu in dienst bij SSS, Jochem Bloem met zijn blok de eindstand van 27-25 op de borden te krijgen.

Ook nu weer kon achteraf gezegd worden, dat Scherp in Packaging meer verdiend had, dan zij nu gekregen hebben. Ondanks het goede spel wist dit niet in setwinst omgezet te worden. Voor de heren van Scherp in Packaging staat zaterdag weer een thuis wedstrijd op het programma. Dan zal om 20.00 uur in Swanla het team van VoCASA uit Nijmegen de tegenstander zijn. Dit team wist in hun eerste wedstrijd van 2024 thuis  een 3-2 overwinning te behalen Lycurgus. De Zevenhuizense heren zijn gewaarschuwd, maar met de steun van het publiek moeten zij toch een goed resultaat neer kunnen zetten.

Voorafgaand aan deze wedstrijd spelen de heren van het tweede team ook in Swanla, maar dan om 16.15 uur tegen VV Amsterdam HS 1, dit team staat met een gelijk aantal punten, maar met twee wedstrijden minder gespeeld voor de Zevenhuizense heren op de ranglijst.

 

Simplex SSS: Jochem Bloem (9)( Colin Zuidgeest), Robin van Weerd (13)(Ferdy  van Dijk), Steijn van den Bos (14), Bram Berger (13), Niek Bakker (2), Tieme de Jong (4), Alek Aleksov (L)(Mika Prins (L))

Scherp in Packaging ZVH: Sam van der Loo(8), Lennaert Hogenhout (6), Timothy Scheffers (Steven Oei), Yvo Lunsing (19)(Vincent van der Kraats (3)), Roel Oude Nijhuis (3)(Jesse Hanemaaijer (2)), Benjamin Parkinson (15), Richard Rademaker (L)

Comments


bottom of page