top of page

Samen Lycurgus blokkerend te sterk voor RECO ZVH

Zevenhuizen, de Zevenhuizense heren van RECO ZVH speelden woensdagavond 1 februari in de eigen zaal Swanla tegen de nummer drie van de eredivisie Samen Lycurgus uit Groningen. In Groningen werd de eerste ontmoeting tussen de beide teams een 3-0 overwinning voor Lycurgus en de verwachting was dat dit in deze wedstrijd niet anders zou worden. Dit werd bewaarheid en via de setstanden 21-25, 14-25 en 18-25 ging ook deze wedstrijd met 3-0 over in handen van Lycurgus.


Trainer/coach Kristian van der Wel startte met de volgende opstelling in het veld: Sam van der Loo, Mika Prins, Jasper de Jong, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker. De heren van RECO begonnen voortvarend aan de eerste set door sterke

aanvallen van Vincent van de Kraats en Jasper de Jong, dit verliep voorspoedig en de coach van Lycurgus nam bij 9-6 gelijk een time-out. Hij kreeg zijn team op het goede spoor. De beide teams wisten om en om te scoren en nadat Benjamin Parkinson de opslag wist terug te halen, voerde coach Kristian van der Wel bij 15-13 zijn bekende dubbele wissel uit. Yannick Verberne en Bram Wiltenburg kwam in het veld voor Timothy Scheffers en Vincent van der Kraats. Bij 18-17 werd deze wissel teruggedraaid. Lycurgus kon de service terug halen en kwam oud Zevenhuizen speler Niels de Vries aan de opslag.

Deze wist met zijn service de stand in Lycurgus voordeel te brengen en met 19-21 was het gat geslagen. RECO probeerde van alles maar kon niet de opmars van Lycurgus stoppen en deze kon met 21-25 winnend afsluiten.

Ook in de tweede set wist RECO tot 8-8 bij te blijven, daarna kon Lycurgus door een hechte blokkering de aanvallen van RECO keren. En met hun service werd de verdediging van de Zevenhuizense heren danig op de proef gesteld. Deze set werd dan ook met 14-25 door Lycurgus binnengehaald.

Lycurgus verslapte niet in de derde set en bleef net als in de tweede set RECO onder druk zetten en kon na 8-8 weer een gat slaan. Deze set werd door Niels de Vries met zijn aanval uitgeslagen bij 18-25.

Voor de Zevenhuizense heren staat op zaterdag 11 februari de laatste competitiewedstrijd op het programma. Dan wordt er in Swanla om 19.30 uur de degens weer gekruist met VoCASA uit Nijmegen.


RECO ZVH: Sam van der Loo (8) (Max Nieuwstad (3)), Mika Prins(8), Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg), Vincent van der Kraats(13) (Yannick Verberne(3)), Jasper de Jong(3)( Jesse Hanemaaijer), Benjamin Parkinson(3), Richard Rademaker (L)

Samen Lycurgus: Markus Held(2)(Tieme de Jong(1)), Luuk Hofhuis (8), Ryan Coenen (8)(Kyle Mccauly (5)),Maarten Bartels (7), Jacob Kern(6)(Geoffrey (6)), Niels de Vries(13), Jeffrey Klok (L)

Comments


bottom of page