top of page

RECO ZVH wint zonder set verlies van Taurus

Zevenhuizen, voor de tweede wedstrijd in de B-poule speelde RECO ZVH in eigen huis Swanla tegen het team van Taurus uit Houten. Dit team staat nog puntloos onderaan op de ranglijst. Een fel spelend RECO wist via de setstanden 25-15, 25-15 en 25-18 een sterke 3-0 overwinning te boeken


Trainer/coach Kristian van der Wel en assistent Ronald Kooijman, beschikten over een kleine selectie, Jasper de Jong, Max Nieuwstad en Yannick Verberne waren niet erbij. RECO kon wel rekenen op spelers van het tweede team en Chris van Mullem. RECO ZVH kwam met de volgende basis binnen de lijnen: Sam van der Loo, Mika Prins, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker.


De Zevenhuizense heren begonnen voortvarend aan de wedstrijd en wisten met een sterk serverende Jesse Hanemaaijer direct uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. Deze werd verder uitgebreid door de sterke aanval van Vincent van der Kraats en een degelijke aanval van Benjamin Parkinson en Taurus nam bij 8-4 hun eerste time-out en kon de opslag terug winnen. Maar dat hielp maar even, RECO was ontketend en ging op de ingeslagen weg door. Naast een sterke service zorgde de hechte blokkering van de Zevenhuizense midden blokkeerders voor de nodige punten. Wat Taurus ook probeerde met wissels, zij kwamen niet in hun spelen moesten toezien dat Mika Prins RECO naar een 25-15 setwinst bracht.

De tweede set verliep in het begin anders dan de eerste, Taurus wist nu zelfs met hun enigste blokpunt coach Kristian van der Wel tot een time-out brengen bij 6-7. RECO kon de service weer terughalen en nu verliep het scoreverloop tot 11-10 gelijk op. Vanaf 12-10 kwam Vincent van der Kraats aan de opslag en hij kon met zijn snoeiharde service de verdediging van Taurus onder druk zetten, zodat de aanvallen van Taurus voorspelbaar werden en de blokkering van RECO de punten konden scoren. Zelfs Timothy Scheffers wist met zijn lengte punten te scoren met zijn blok. Bij 15-10 moest Taurus een speler wisselen, die met een gewonde duim naar de bank werd gehaald. De opmars bij de servicebeurt stopte pas bij 19-11. Het gat dat geslagen was wist RECO met gemak stand te houden en met de service van Sam van der Loo werd de eindstand van deze set om 25-15 gebracht.


Met dezelfde opstelling ging RECO de derde set in ook nu weer liepen de Zevenhuizense heren snel uit en had Taurus moeite met de leiding, die hen zelfs een gele kaart opleverde. Bij 7-3 namen de gasten hun eerste time-out. Het scoreverloop ging op en neer en Taurus kon dichterbij komen. Bij 14-13 nam coach Kristian van de Wel een time-out en wist zijn team weer op het goede spoor te zetten. De service en de midden blokkering bleef optimaal werken en RECO liep steeds verder uit. Met de laatste aanval van topscorer Benjamin Parkinson werd deze set met 25-18 afgesloten en was de 3-0 winst een feit. Door deze overwinning staat RECO ZVH nu in de B-poule aan kop.

RECO ZVH zal aanstaande zaterdag 11 maart weer in Swanla spelen en krijgt dan de nummer twee van de B-poule, VoCASA uit Nijmegen als tegenstander. Voor de Zevenhuizense heren weer een gelegenheid om zich te revancheren voor de drie verloren ontmoetingen. De wedstrijd zal om 19.30 uur beginnen in Swanla.


RECO ZVH: Sam van der Loo (8), Mika Prins(5), Timothy Scheffers (5), Vincent van der Kraats(13), Jesse Hanemaaijer(11), Benjamin Parkinson(22), Richard Rademaker (L)

Taurus: Steijn van den Bos (8)(Dylan Boerefijn (7)), Flor Polinder (Ewoud van der Wijk), Martijn Rijksen (3), Hans van Westrienen (6), Sijme van Jaarsveld (4)(Tijn Brugman), Jorg de Waard (1)(Daan Pardijs), Max Donker (L)
Bình luận


bottom of page