top of page

RECO ZVH wint streekderby van ComputerPlan VCN

Zevenhuizen, de heren van RECO ZVH speelden afgelopen zaterdag in eigen huis tegen het team van ComputerPlan VCN uit Capelle aan den IJssel. De Zevenhuizense heren hadden wat goed te maken en wisten dit op een duidelijke wijze uit te voeren en wonnen via de setstanden 23-25, 25-17, 25-23 en 25-21 met 3-1 de wedstrijd.Trainer/coach Kristian van der Wel kon nog steeds niet beschikken over de geblesseerde Sam van der Loo, maar kon wel weer over de herstelde Timothy Scheffers beschikken. De volgende selectie komt binnen de lijnen: Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jasper de Jong, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. De Zevenhuizense heren lieten vanaf het begin zien wat hun intenties waren en kwamen goed uit de startblokken, tot 5-5 ging het gelijk op daarna zorgden Vincent van der Kraats en Max Nieuwstad dat coach Ferry van Hal voor VCN bij 8-5 de eerste time-out moest aanvragen. RECO liet zich niet van de wijs brengen en had in

Chris van Mullem een vaste kracht die zowel blokkerend als aanvallend kon scoren en bij 15-9 volgde de tweede time-out van VCN. Deze had meer effect en VCN kroop langzaam maar zeker dichterbij. Coach Kristian van der Wel nam bij 15-12 een time-out en RECO kon de opslag gelijk terughalen VCN wist nu meer druk op de passers van RECO te zetten. In deze fase hielden de beide teams elkaar in evenwicht en bij 22-22 was de aansluiting een feit. Uiteindelijk wist het blok van VCN deze set met 23-25 af te sluiten.

In de tweede set bracht coach Kristian van der Wel, Jochem Bloem voor Jasper de Jong in het veld. Deze kon met het eerste balcontact gelijk scoren. Toch wist VCN in de beginfase uitlopen naar 2-5 en moest een time-out van RECO de heren weer bij de les krijgen. Tot 11-12 keek RECO tegen een achterstand aan, daarna wisten de Zevenhuizense heren de aanvallen van VCN goed pareren, waarbij de beide midden blokkeerders scoorde Benjamin Parkinson en Jochem Bloem brachten RECO naar een 16-12 voorsprongen noopte VCN-coach tot een time-out, dit hielp niet ook een spelverdelers wissel bracht niet het gewenste resultaat. Bij 22-15 nam Mats Kruiswijk de positie van Max Nieuwstad over bij de servicelijn

en wist met zijn opslag de druk op VCN op te bouwen en RECO naar setpoint 24-16 te brengen. Na de opslag van VCN wist RECO via Vincent van der Kraats deze set met 25-17 te winnen.

RECO kwam met dezelfde samenstelling in de derde set het veld in. In deze set bouwde de thuisploeg het scoreverloop langzaam op en wist met sterke aanvallen van de middenaanvallers te zorgen dat bij 9-6 VCN hun eerste time-out nam. De opslag werd teruggehaald, maar dit was voor korte duur. Daarna wist RECO blokkerend uit te lopen naar 13-9. Bij 17-14 kwam Mats Kruiswijk weer in het veld voor Max Nieuwstad. In deze fase wist VCN het gat kleiner te maken en bij 17-16 nam Kristian van der Wel een time-out, onder aanvoering van Chris van Mullem werd de stand weer naar 20-17 gebracht. Toch bleef VCN de gastheren bestoken met sterke aanvallen en kon op gelijke hoogte (20-20) komen. RECO wisselde aan het net Bram Wiltenburg voor Jeroen van Iperen, VCN bracht de stand op 21-21.

Bij deze stand kwam Timothy Scheffers, na lange tijd uit de running te zijn geweest binnen de lijnen en Vincent van der Kraats ging de bank verwarmen. Timothy Scheffers liet zien dast hij het nog niet verleerd was en bediende Benjamin Parkinson goed, die gelijk kon scoren. Bij 22-21 kwam Max Nieuwstad weer terug binnen de lijnen aan het net voor Mats Kruiswijk. In dezer fase wist hij goed te scoren en kon zelfs deze set met 25-23 winnend voor RECO afsluiten.

In de vierde set liep RECO gelijk uit en VCN nam bij 6-3 een time-out, wist de service terug te halen maar de Zevenhuizense heren toonde vechtlust en wist goed te scoren. Bij 11-11 voerde coach Kristian van der Wel een dubbele wissel uit, Jeroen van Iperen en Timothy Scheffers kwamen binnen de lijnen voor Bram Wiltenburg en Vincent van der Kraats. Door gewijzigde aanvalspatronen wist RECO op den duur weer de overhand te krijgen. Bij 15-15 kwam Mats Kruiswijk weer in het veld voor Max Nieuwstad. Die bij 22-18 weer werd terug gewisseld. RECO hield het heft in handen en liet zich niet meer verrassen en Max Nieuwstad kon zijn blok het winnende punt scoren 25-21.

Door deze prachtige overwinning is het zelfvertrouwen goed opgekrikt. Dit hebben de Zevenhuizense heren wel nog in de laatste twee wedstijden. Op vrijdag 6 mei speelt RECO in Barneveld tegen de nummer één van de poule Simplex SSS om 20.00 uur. Zaterdag spelen de RECO-heren in eigen huis Swanla om 19.30 uur de laatste wedstrijd van de competitie tegen het team van VoCASA uit Nijmegen. Na de wedstrijd van de heren zal het seizoenfeestelijk afgesloten worden, met 2022 ROOD. De entree is vrij in het Dorpshuis Swanla.

Kom allen en zwaai de spelers die weggaan uit.


RECO ZVH: Max Nieuwstad (17)(Mats Kruiswijk (3)), Chris van Mullem (13), Bram Wiltenburg (2)(Timothy Scheffers), Vincent van der Kraats (19)(Jeroen van Iperen), Jasper de Jong (Jochem Bloem (8), Benjamin Parkinson (15), Mika Prins (L)

ComputerPlan VCN: Robert Jansen (Casper Haanappel (1)), Vincent Smid (8), Tom van Reeuwijk (21), Ferdy van Dijk (8), Cain van Hal (18)(Rik Damen (2), Corjan Nootenboom (10), Rogier van Leeuwen (L)(Samuel Talbott (L))


Comments


bottom of page