top of page

RECO-ZVH wint spannende vijfsetter van Taurus

Zevenhuizen, afgelopen zaterdag werd weer na een maandenlange rust, een competitiewedstrijd gespeeld, voor RECO ZVH was dit de tweede, voor de eerste lockdown werd er tegen Lycurgus gespeeld. Zaterdag kwam Taurus uit Houten op bezoek. Zoals verwacht mocht worden van twee teams die aan elkaar gewaagd waren, werd het een spannende strijd, die RECO via de setstanden: 19-25, 25-17, 28-26, 21-25 en 15-11 met 3-2 wist te winnen.


direct te scoren en begon bij RECO het beter te lopen en konden Max Nieuwstad aansluiten en punten te scoren. Ook serverend wisten de Zevenhuizense heren de druk op Taurus te zetten en bij 10-11 moest coach Eric Gras van Taurus een time-out nemen om zijn ploeg weer op het goede spoor te zetten. Dit lukte en Taurus liep weer uit. Coach Van der Wel besloot bij 12-17 Cain van Hal in het veld te brengen voor Chris van Mullem, die gelijk in stelling werd gezet en de service wist terug te halen. Taurus wist de draad op te pakken en bleef scoren en kon deze set met 19-25 binnenhalen.

In de tweede set zag het thuispubliek via de livestream een feller spelende RECO. Direct wisten de Zevenhuizense heren Taurus onder druk te zetten, dit noopte Taurus coach om bij 12-6 een time-out te nemen. De heren van RECO hielden stand en konden verder uitopen, bij 20-16 nam Kristian van der Wel nog een time-out om de inhaalrace van Taurus te stoppen.

In deze eindfase gaf de blokkering van Niels de Vries, RECO de juiste boost en kon Max Nieuwstad deze set binnen halen bij 25-17.

De derde set werd een regelrechte kraker en werd pas na een lange strijd beslist. Het score verloop ging vanaf het begin op en neer en de beide coaches moesten hun beide time-outs gebruiken met wisselend succes. Serverend was Cain van Hal succesvol en bracht RECO weer op een lichte voorsprong. Taurus gaf zich niet snel gewonnen Bij 25-25 kwam Ludrich Innocente binnen de lijnen voor Vincent van der Kraats, RECO kwam weer op voorsprong, maar die werd al snel teniet gedaan. Bij 27-26 kwam Thomas van Rij aan de opslag voor Cain van Hal en wist de verdediging van Taurus het lastig te maken, zodat zij niet konden scoren en deze set met 28-26 in Zevenhuizense handen kwam.

De vierde set werd een kopie van de eerste set, Taurus nam vanaf het begin het initiatief en voerde de druk op RECO op. Bij 8-10 werd Max Nieuwstad vervangen door Chris van Mullem. De Zevenhuizense heren wisten het verschil iets kleiner te maken, maar Taurus bleef leidend en kon deze set met 21-25 te winnen.

De vijfde set moest de beslissing brengen, tot 6-6 hielden de beide teams elkaar in evenwicht. Maar door de beide middenaanvallers Benjamin Parkinson aan de service en Niels de Vries aanvallend werd er bij 8-6 van kant gewisseld. RECO wist de voorsprong vast te houden door sterke aanvallen van topscorer Vincent van der Kraats en bij 14-11 wist Cain van Hal het beslissende punt 15-11 scoren.

Hiermee wist RECO deze eerste twee punten binnen te halen en tevens een grote dosis aan zelfvertrouwen te scoren voor de volgende wedstrijd.. Zaterdag 16 januari om 17.45 uur spelen de RECO heren in Capelle aan den IJssel het streekduel tegen ComputerPlan VCN.

RECO ZVH: Chris van Mullem (4)(Cain van Hal (17)), Vincent van der Kraats (21) (Ludrich Inocente), Bram Wiltenburg (4), Max Nieuwstad (14), Benjamin Parkinson (4), Niels de Vries (13) (Thomas van Rij), Mika Prins (L0

Taurus: Jens de Hoogh (7) (Jouke Gorter), Dylan Boerefijn (13)(Jelle van Jaarsveld (11)), Jochem Bloem (6), Tom van den Boogaard (13), Daan van Haarlem (7), Finn Frielink (2)( Sven de Koe (5)), Mats Bleeker (L)

Comments


bottom of page