top of page

RECO ZVH wint spannende streekderby van VCN

Zevenhuizen, RECO ZVH begon zaterdag in de B-poule, het vervolg van de eredivisie en kreeg als eerste tegenstander streekgenoot VCN uit Capelle aan den IJssel op bezoek in Swanla. Na een spannende verloren eerste set konden de Zevenhuizense heren de volgende sets winnen. Via de setstanden 30-32, 25-22, 25-17, 25-15 werd een 3-1 overwinning geboekt.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over de gehele selectie, Jasper de Jong en Max Nieuwstad was niet inzetbaar vanwege een blessure en Yannick Verberne was niet aanwezig in verband met zijn beachvolleybal activiteit bij het nationale Beach team. RECO kon wel rekenend op spelers van het tweede team en Chris van Mullem. Zevenhuizen startte met de volgende basis in het veld: Sam van der Loo, Mika Prins, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker.

De Zevenhuizense heren begonnen sterk aan de eerste set en wist met Vincent van der Kraats aan de service gelijk een snelle voorsprong te krijgen en moest coach Ferry van Hal zijn eerste time-out nemen bij 6-1. Dit had effect en langzaam kon VCN terug in de wedstrijd komen. Er ontspon een spannende strijd om de punten waarbij lang RECO aan de positieve kant van de score kon staan. Bij 20-20 nam Timothy Scheffers de taak van Bram Wiltenburg over. VCN wist in deze set het eerste setpoint te creëren, bij 23-24 kon Sam van der Loo met zijn aanval de stand weer gelijk trekken. Daarna ging het scoreverloop op en neer en kreeg RECO een aantal setpoints die zij niet konden verzilveren. Bij 30-29 kwam Bram Wiltenburg weer in het veld en na een foute service wist VCN toch de set naar zich toe te trekken en met 30-32 de setwinst binnen te halen.

RECO begon in de tweede set met Timothy Scheffers als spelverdeler binnen de lijnen.

Deze set begon gelijk opgaand en de beide teams hielden elkaar tot 13-13 in evenwicht. RECO wist in deze set meer de middenaanval en blokkering van Benjamin Parkinson en Jesse Hanemaaijer te gebruiken en kon de scoren meer naar zich toe te trekken, Bij 18-16 wisselde coach Kristian van der Wel Vincent van der Kraats en bracht hij “good old” Chris van Mullem in het veld. Deze liet zijn waarde voor het team weer zien en RECO kon uiteindelijk met de aanval van Jesse Hanemaaijer deze set met 25-22 afsluiten.

In de derde set bleef Chris van Mullem binnen de lijnen staan. Ook nu weer nam RECO het initiatief en het scoreverloop bleef lang gelijk opgaan. Voor het publiek was het een wedstrijd met veel lange rally’s, die vele mooie reddingen lieten zien. Richard Rademaker wist zijn kunde goed te etaleren. Soms liep de emoties hoog op en dat leverde zelfs een gele kaart op. In de eindfase wist Jesse Hanemaaijer en Mika Prins de score op te bouwen en bij 24-17 kwam Bram van der Wel binnen de lijnen en speelde foutloos. Chris van Mullem kon met zijn aanval de stand van 25-17 op de borden brengen.

Met dezelfde opstelling kwam RECO in de vierde set in het veld en kon na 6-6 met Timothy Scheffers aan de opslag het beslissende gat te maken. Naast de service was ook de Zevenhuizense blokkering cruciaal in deze set en stopte de opmars van RECO pas bij 15-7. DE beide teams wisten hun side-out regelmatig te scoren en na een opmerking op de zwakke leiding kreeg RECO ij 22-13 een rode kaart en VCN een gratis punt. Coach Kristian van der Wel nam gelijk een time-out om de gemoederen weer rustig te krijgen. Uiteindelijk wist Timothy Scheffers met zijn service deze set met 25-15 binnen te halen.

Deze terechte overwinning is een goede opsteker voor RECO, die volgende week zaterdag het in eigen huis weer mag gaan opnemen en nu tegen Taurus uit Houten, De aanvang is dan weer om 19.30 uur

RECO ZVH: Sam van der Loo (11), Mika Prins(13), Bram Wiltenburg (Timothy Scheffers (4)), Vincent van der Kraats(6) (Chris van Mullem(5)), Jesse Hanemaaijer(22), Benjamin Parkinson(16), Richard Rademaker (L)

VCN: Kyran Verstegen (Casper Haanappel), Denny van Berkum (4)(Corjan Nootenboom), Tom van Reeuwijk (7)(Jelle Leeuwis (6)), Koen Herrebout (6)(Lennaert Hogenhout (6)), Sharif Gabriel (8)(Jim Steenbergen(2)), Cain van Hal (20), Rogier van Leeuwen (L)(Samuel Talbott(L))