top of page

RECO-ZVH wint met gedegen spel, met 3-0 van VoCASA

Zevenhuizen, zaterdag speelden de heren van RECO ZVH tegen de nummer twee van de ranglijstpoule, het Nijmeegse VoCASA. De vorige ontmoetingen werden beslist in vijf sets, nu hadden de Zevenhuizense heren andere plannen. Er gedisciplineerd gespeeld dat zorgde ervoor dat RECO via de standen 25-21, 28-26 en 25-19 de wedstrijd met 3-0 won en nu aan de leiding gaat van deze poule.


Trainer/coach Kristian van der Wel begon deze wedstrijd met Timothy Scheffers als startende spelverdeler, die omringd werd door de vaste basis: Benjamin Parkinson, Niels de Vries, Vincent van der Kraats, Chris van Mullem, Thomas van Rij en libero Mika Prins. RECO wist vanaf het eerste fluitsignaal, de heren van VoCASA met hun service onder druk te zetten en met een sterk blok werd gelijk een gat geslagen, die door de sterke aanvallen van Vincent van der Kraats vergroot werd en de coach van VoCASA noopte om bij 8-3 zijn eerste time-out te nemen.

Dat hielp niet veel en de Zevenhuizense heren konden met de buitenaanval van kersverse papa Chris van Mullem uit lopen 16-13. In deze fase van de wedstrijd liet RECO de teugels wat vieren en werd de druk op de gasten verminderd, Dit zorgde ervoor dat VoCASA dichterbij kwam en zelfs op 18-19 kwam. Coach Kristian van der Wel nam een time-out en dat zorgde dat de stand weer in het voordeel van RECO werd veranderd. Met Thomas van Rij aan de opslag kon de score weer in het voordeel van RECO uitlopen. Uiteindelijk wist Vincent van der Kraats, de man van de match, met zijn service het beslissende punt 25-21 te scoren.

In de tweede set begon RECO weer sterk, waarbij de middenaanvallers uitstekend werk verrichtte. Nu konden de heren uit Nijmegen de score wel bijbenen en ontstond er een gelijk opgaande strijd, waarbij de teams elkaar niets toegaven, Nadat VoCASA bij 12-12 op gelijke hoogte kwam, nam coach Kristian van der Wel een time-out en nam RECO de opslag weer over. Bij 13-12 kwam Max Nieuwstad in het veld voor Thomas van Rij. Het scoreverloop ging gelijk op en bij 19-18 werd de bekende dubbele wissel uitgevoerd en kwamen Bram Wiltenburg en Gianno Beij in het veld voor Vincent van der Kraats en Timothy Scheffers, Hierdoor kon RECO wat andere aanvalspatronen spelen, telkens kon RECO een punt voorsprong nemen, die even vaak weer teniet gedaan werd. Nadat Gianno Beij de score op 23-22 had gebracht werd de dubbele wissel weer terug gedraaid.

Er werden lange rally’s gespeeld, waarin Mika Prins zijn verdedigende kwaliteiten goed te zien waren. De score bleef op en neer gaan en in de eindfase wist Chris van Mullem met zijn aanval deze set af te sluiten met 28-26.

In de derde set ging het tot 7-7 gelijk op daarna kwam Ludrich Inocente in het veld voor Niels de Vries en kwam RECO weer op stoom. De druk op VoCASA werd weer optimaal uitgevoerd en de Zevenhuizense heren wisten uit te lopen. Bij 20-16 werd weer de dubbele wissel in gebracht en op het eind kwamen Max Nieuwstad en Julian Perdijk voor Thomas van Rij en Benjamin Parkinson binnen de lijnen. Met Julia Perdijk aan de servicelijn kwam RECO op matchpoint.

Die kon nog niet verzilverd worden, maar na een sterke passing van libero Mika Prins kon Bram Wiltenburg zijn aanvoerder Chris van Mullem goed in stelling brengen, die met een snoeiharde smash het winnende punt scoorde 25-19. Met deze 3-0 overwinning de eerste in de competitie komen de Zevenhuizense heren in deze poule aan kop.

Voor komend weekend staan twee wedstrijden op het programma. Zaterdag 1 mei wordt de streekderby tegen ComputerPlan VCN uit Capelle aan den IJssel om 17.00 uur thuis in Swanla gespeeld. Zondag 2 mei spelen de heren in Ede, de uitgestelde wedstrijd, tegen het Talentteam Papendal.


RECO ZVH: Thomas van Rij (6)(Max Nieuwstad (1)), Vincent van der Kraats (18)(Gianno Beij (2)), Niels de Vries (5)(Ludrich Inocente (3)), Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg (3)), Benjamin Parkinson (7)(Julian Perdijk), Chris van Mullem (8), Mika Prins (L)

VoCASA: Daan Haanappel (Zac Palinkai-Omoshebi), Joris Zwanenburg (Vasileios Mandilaris (9), Imre Hamischmacher (11), Koen van den Borden (4), Tom van Steenis (1)(Mike van Cooten(10)), Duco Kraak (9), Dustin Bontrop (L)(Mees Blom (L))Comments


bottom of page