top of page

RECO ZVH wint laatste competitiewedstrijd in eigen huis

Zevenhuizen, voor de heren van RECO ZVH was zaterdag 7 mei de laatste competitiewedstrijd met als tegenstander VoCASA uit Nijmegen. In een zinderende sporthal Swanla, met veel publiek, werd een spannende strijd geleverd. In Nijmegen moest RECO ZVH nog in VoCASA hun meerdere erkennen, maar in een volle Swanla hal kon RECO ZVH het tij wel keren. Via de setstanden 25-18, 21-25, 20-25, 25-20 en 16-14 werd deze laatste wedstrijd met 3-2 een prooi voor de Zevenhuizense heren.


Trainer/coach Kristian van der Wel kon over gehele selectie beschikken en samen met assistent Ronald Kooijman werd de volgende basis het veld ingestuurd: Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jasper de Jong, Max Nieuwstad en libero Mika Prins.

De Zevenhuizense heren begonnen sterk aan de eerste set en wist een sterke blokkering van Max Nieuwstad en Jasper de Jong dat Eric Gras, coach van VoCASA, bij 8-4 zijn eerste time-out nam. De Nijmegenaren wisten de opslag terug te halen en kwam langzaam maar zeker meer in hun spel. Toch kon RECO de voorsprong vasthouden. Bij 17-12 kwam Mats Kruiswijk in het veld voor Max Nieuwstad om ter verdediging te versterken. RECO hield stand en met 25-18 werd deze set binnen gehaald.

De tweede set begon goed met een snoeiharde aanval van Vincent van de Kraats werd het eerste punt gescoord. De gastheren wisten een lichte voorsprong te nemen, maar na 7-5 wist VoCASA de stand keren en nam Kristian van der Wel bij 7-8 zijn eerste time-out. RECO wist terug in de wedstrijd komen en kon met Max Nieuwstad en Chris van Mullem zowel aanvallend als blokkerend de stand naar 13-11 brengen. VoCASA bleef met een sterke middenaanval scoren en RECO kon tot 15-15 op gelijke hoogte blijven. Bij 15-17 kwam Mats Kruiswijk weer in het veld voor Max Nieuwstad. Benjamin Parkinson kon de opslag terug halen, maar de gasten wisten dit snel weer in hun voordeel te brengen. In de eindfase kwam Jeroen van Iperen nog even aan de opslaglijn, maar kon deze niet verder uitbouwen en VoCASA kon met 21-25 deze set winnen.


In de derde set wist RECO wederom een lichte voorsprong op te bouwen maar ook nu weer wist VoCASA deze om te buigen naar een voorsprong in hun voordeel. Halverwege wisten de Zevenhuizense heren weer wat terug te doen, inmiddels had Timothy Scheffers het spel verdelen overgenomen van Bram Wiltenburg. Ook was Mats Kruiswijk weer in het veld gekomen, maar de grote achterstand kon niet meer geslecht worden en deze set ging met 19-25 over naar VoCASA.


Coach Kristian van der Wel liet het team, die deze set eindigde staan in de vierde set. Chris van Mullem begon de score met zijn aanval en dit was gelijk een opstart om door te gaan. RECO wist nu de score op te laten lopen en VoCASA nam bij 8-3 hun eerste time-out. Dit hielp niet en de Zevenhuizense heren bleven de gasten bestoken met een strakke service. Ook de blokkering van Jasper de Jong (5 punten) en Chris van Mullem (4 punten) zorgde voor de nodig punten. Bij 20-13 nam Jochem Bloem de middenpositie van Jasper de Jong over. Deze wist ook blokkerend en aanvallend te scoren en RECO liep verder uit naar 23-18. Bij deze stand kwam Mees Sengers voor Vincent van der Kraats in het veld en kon gelijk met een sterk blok de score naar setpoint brengen. De laatste aanval van Benjamin Parkinson was goed om deze set met 25-20 af te sluiten en een vijfde set af te dwingen.

De beslissende vijfde set werd een spannende strijd, waarbij de beide teams elkaar niet ontliepen. De teams wisselde bij 8-7 van speelhelft en VoCASA kon daarna gelijkkomen, wist zelfs met 8-9 voor te komen en RECO nam gelijk een time-out en wisselde Max Nieuwstad voor Vincent van der Kraats. Er ontstond een spannende strijd, waarbij de vele supporters van de heren zich danig roerden en Mika Prins de Zevenhuizense verdediging goed wist te organiseren. Bij 12-12 kwam Vincent van der Kraats weer in het veld en na aanval van Chris van Mullem werd bij 13-12 weer gewisseld en kwam Bram Wiltenburg aan het net erin voor Timothy Scheffers om meer lengte aan het net te hebben, na een time-out van de gasten werd het weer gelijk en kwam Timothy Scheffers weer terug in het veld. In deze zinderende eindfase wist Benjamin Parkinson zijn team op matchpoint te brengen, Een wissel aan VoCASA zijde kon niet verhelpen dat Mats Kruiswijk met zijn blok het winnende punt wist te scoren en RECO met 16-14 de wedstrijd afsloot.


RECO ZVH: Max Nieuwstad (6)(Mats Kruiswijk (11)), Chris van Mullem (11), Bram Wiltenburg (3)(Timothy Scheffers (1)), Vincent van der Kraats (18), Jasper de Jong (10)(Jochem Bloem (4)), Benjamin Parkinson (14), Mika Prins (L)

VoCASA: Mathijs Apine (11), Imre Harnischmacher(14), Delano Merfol(2)(Mick Rothof(1)), Koen van den Borden (11), Tom van Steenis (18)(Job Groenendaal (2)), Mees Blom (3)(Ties Cornelissen (11)), Dustin Bontrop (L)


RECO ZVH neemt afscheid van een aantal spelers.


Na afloop van deze laatste wedstrijd werden een aantal spelers door manager van het team Nico Perdijk in het zonnetje gezet. Voor alle vijf de spelers werd een beeld verwoord hoe zij zich hadden ingezet voor het team.

De volgende spelers werden bedankt voor hun inzet, al was het helaas voor een korte tijd.

Jochem Bloem zal volgend seizoen één van de spelers zijn van SSS in Barneveld.

Ook Jeroen van Iperen gaat RECO na een jaar verlaten en in Utrecht spelen in de topdivisie.

Mats Kruiswijk gaat zijn volleyballoopbaan verder uitvoeren bij Sliedrecht Sport 2, ook in de Topdivisie.

Mees Sengers, de indoor beachvolleybal kampioen van Nederland zal zich verder gaan ontwikkelen in het beachvolleybal en Zevenhuizen hoopt dat hij volgend seizoen het tweede team gaat versterken.


Als laatste speler die het team gaat verlaten is de aanvoerder Chris van Mullem, die vele jaren bij Zevenhuizen heeft gespeeld en vanaf de jeugd begonnen is. Af en toe een uitstap naar een andere vereniging, maar teruggekomen is in Zevenhuizen en met zijn ervaring gezorgd heeft voor mooie resultaten. Via het grote scherm werd een lofzang over hem uitgestrooid. Zijn kwaliteiten zal Chris van Mullem verder bij het derde herenteam van Zevenhuizen uitvoeren.

Hierna volgde een staande ovatie van het vele aanwezige publiek.


Comments


bottom of page