top of page

RECO ZVH verrast Europa Cup spelers Active Living Orion

Zevenhuizen, de heren van RECO ZVH kregen zaterdag het team van Active Ling Orion uit Doetinchem op bezoek. In een boeiende wedstrijd kreeg het vele publiek een waar spektakel te zien. Orion wist in de Europa Cup een volgende ronde te halen, maar werd nu door RECO verrast. Via de setstanden 25-22, 25-23, 17-25, 24-26em 15-12 werd een goede 3-2 overwinning behaald en hield RECO er twee punten aan over. Zo werd de laatste plaats verlaten.


Trainer/coach Kristian van der Wel stuurde samen met assistent Ronald Kooijman de volgende basis het veld in: Sam van der Loo, Jesse Hanemaaijer, Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, Vincent van der Kraats en libero Richard Rademaker. RECO wist vanaf het begin het initiatief te nemen en kon door de sterke middenaanval van Benjamin Parkinson een lichte

voorsprong nemen. De beide teams hielden elkaar tot 14-14 in evenwicht en hierna kon Orion met hun aanvallen een 15-17 voorsprong nemen, bij deze stand nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out, nadat Sam van der Loo de service wist terug te halen, nam Mika Prins zijn positie aan de opslaglijn over en kon direct een punt scoren door een ace te scoren. Bij 17-18 nam Orion een time-out en wist terug te komen. Orion bleef veel wisselen maar kwam niet echt in hun spel. Bij 19-20 kwam Yannick Verberne voor Bram Wiltenburg aan het net binnen de lijnen en kon gelijk zijn lengte gebruiken om een kill block te scoren, waardoor Orion gelijk bij 20-20 een time-out nam. Met Vincent van der Kraats aan de service werd gescoord. Hierna kwam Timothy Scheffers in het veld voor Vincent van der Kraats om zo de dubbele wissel uit te voeren. Max Nieuwstad wist te scoren en kwam RECO op voorsprong, deze werd vastgehouden en kwam uiteindelijk tot 25-22 setwinst.

In de tweede set bleef RECO gesterkt door de winst in de eerste set doorgaan, maar kreeg het toch moeilijk. Orion met sterke aanvallers wist veel punten te scoren en RECO onder druk te houden. Bij 10-13 wisselde coach Kristian van der Wel Yannick Verberne voor Bram Wiltenburg als eerste stap van de dubbele wissel en bij 10-14 kwam Timothy Scheffers voor Vincent van der Kraats binnen de lijnen. In deze fase van de wedstrijd wist Yannick Verberne aanvallend en blokkerend punten te scoren. Bij 16-17 werd de dubbele wissel teruggedraaid. Toch wist RECO met sterk blok van Benjamin Parkinson en de aanvallen van Vincent van der Kraats de achterstand om te buigen. De opslag van Jesse Hanemaaijer zorgde voor de nodig druk op Orion en kon Max Nieuwstad deze set binnen halen bij 25-23.


De altijd lastige derde set liet zien dat Orion zichzelf had herpakt en wist met hun sterke aanval de verdediging van RECO te verschalken. Ondanks het sterk verdedigen van libero Richard Rademaker kon RECO niet goed scoren en kreeg een sterk blok tegenover zich. Bij 11-15 nam Kristian van der Wel al zijn tweede time-out. Dit hielp niet en bij 11-16 nam Mika Prins de positie van Max Nieuwstad achterin over. RECO kon niet veel punten scoren en bij 13-18 kwam Yannick Verberne in het veld als eerste van de dubbele wissel. Na een sterke service van RECO nam Orion gelijk een time-out, dit zorgde ervoor dat Orion de opslag terugpakte. Bij 14-129 kwam Timothy Scheffers erin. Wat coach Kristian van der Wel ook probeerde, bij 17-23 kwam Julian Perdijk voor Jesse Hanemaaijer aan het net. Maar Orion bleef kalm en zorgde met een laatste blok voor een 17-25 setwinst.

RECO nam in de vierde set gelijk weer het heft in handen en kon Orion weer onder druk zetten met hun service. RECO liep uit naar 9-6 en de emotie aan Orion zijde liep hoog op, wat resulteerde in een gele kaart voor de aanvoerder. Pas bij 15-15 kwamen de beide teams op gelijke hoogte, hierna ontstond een boeiende strijd om de punten. Waarbij alles uit de kast werd gehaald, in de eindfase waarbij voor elk punt gevochten werd, wist Orion het setpoint bij 24-25 te verzilveren en deze set met 24-26 binnenhalen.

DE beslissende vijfde set was er één die het nodige publiek in spanning hield. De supporters van RECO lieten zich goed horen en onder de aanmoedigingen wisten de Zevenhuizense heren een voorsprong op te bouwen en deze tot het eind vast te houden met een 15-12 set winst was de 3-2 winst voor RECO.

Door de wel verdiende twee punten verliet RECO de laatste plek van de eredivisie.

Gesterkt door deze winst kunnen de heren van RECO de komende wedstrijd zeker aan. Woensdagavond spelen zij in Groningen. Om 20.00 uur nemen zij het op tegen Samen Lycurgus, de nummer vier van de eredivisie. De Zevenhuizense heren krijgen dan de zaterdag daarop weer een thuiswedstrijd. In Swanla komt de nummer twee van de eredivisie, Numidia VC Limax uit Linne op bezoek. Deze wedstrijd met aanvangstijd 19.30 uur belooft weer een spannende strijd te worden en met de steun van het publiek kan er weer van alles gebeuren.


RECO ZVH: Sam van der Loo(14), Max Nieuwstad (15)(Mika Prins(1)), Bram Wiltenburg(Timothy Scheffers), Vincent van der Kraats (17)(Yannick Verberne(4)), Jesse Hanemaaijer (6)(Julian Perdijk), Benjamin Parkinson (17), Richard Rademaker (L)

Active Living Orion: Jannes van der Ham (13), Beau Wortelboer (4), Liam McCluskey (Stijn Held (6)), Samuli Kaislasalo (24)(Colin Zuijdgeest (2)), Edson Felicissimo (12)(Jasper Wijkstra (1)), Adam White (15), Mats Bleeker (L)

(Foto's André Dirks)


Comments


bottom of page