top of page

RECO ZVH uit beker door Sliedrecht Sport

Sliedrecht, voor de Nationale Beker moest RECO ZVH het opnemen tegen Topdivisionist Sliedrecht Sport 2 in Sliedrecht. De Zevenhuizense heren kregen een optimaal gedreven team tegenover zich en kon de grenzeloze energie van hen niet intomen en moest de 3-1 winst aan hen laten via de setstanden 25-23, 25-20, 21-25 en 25-19.


Trainer/coach Kristian van der Wel stuurde de volgende basis het veld in: Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jochem Bloem, Sam van der Loo en libero Mika Prins. De gastheren begonnen direct de Zevenhuizense heren onder druk te zetten en noopte RECO coach al snel bij 6-2 tot een time-out. Dit kreeg een goed vervolg, met een sterk blok en aanval van Jochem Bloem en de aanvallen van Vincent van der Kraats wist RECO op gelijke hoogte te komen en nam de coach van Sliedrecht Sport bij 8-8 zijn eerste time-out.

Hierna volgde een gelijk opgaande strijd, die met de sterk spelende Sam van der Loo een voorsprong voor RECO kon bewerkstelligen. Bij 14-19 nam de thuisclub hun tweede time-out, deze had meer effect en Sliedrecht Sport kwam dichterbij en op gelijke hoogte. Na een spannende strijd konden de gastheren na 23-23 met een sterk blok en aanval deze set met 25-23 binnenhalen.

Gesteund door deze goede eindsprint ging Sliedrecht vol door in de tweede set. Met sterke service werd de druk op de passers van RECO hoog en moest coach Kristian van der Wel al snel naar een time-out grijpen. Dit had niet direct het gewenste effect en bij 6-2 kwam Max Nieuwstad in het veld voor Chris van Mullem. Langzaam wisten de Zevenhuizense heren dichterbij te komen en nam de coach van Sliedrecht bij 9-7 een time-out dit had direct effect en de gastheren liepen weer uit. Bij 13-7 nam Timothy Scheffers het spelverdelen over van Bram Wiltenburg om zo een ander spelpatroon te krijgen. Dit stokte de score aan de gastheren kant maar het gat was te groot om te dichten en wanneer RECO te dichtbij kwam werd er direct een time-out genomen. Uiteindelijk was een goede blokkering voldoende om de setwinst bij 25-20 te pakken.


Coach Kristian van der Wel bracht in de derde set, die gewonnen moest worden om enige kans te maken, Mats Kruiswijk binnen de lijnen voor Chris van Mullem en bleef Timothy Scheffers zijn medespelers bedienen met set-ups. Na een gelijk opgaand begin wist Sliedrecht Sport een gat te slaan en nam RECO bij 5-3 een time-out. Dit had tot resultaat dat met een sterke aanval van middenman Benjamin Parkinson de opslag terug gehaald werd. Er ontstond nu een gelijk opgaande strijd en wist RECO wisselt een puntje voor te komen. Bij 15-14 nam Jasper de Jong de midden positie over van Jochem Bloem, Direct wist RECO met slimme aanval en blokkering van Mats Kruiswijk en zelfs een blok van de kleinste man Timothy Scheffers naar een 15-18 voorsprong te komen. Ondanks de time-out van Sliedrecht bleef RECO deze voorsprong vast te houden en uiteindelijk wist Sam van der Loo deze set af te sluiten en kon RECO met 21-25 binnen halen.

In de belangrijke vierde set moest hetzelfde resultaat behaald worden, maar ook nu weer wilde Sliedrecht daar niet aan mee werken en liep in het begin weer sterk uit, net als in de tweede set. RECO kon niet hun eigen niveau halen en liep achter de feiten aan. Sliedrecht bleef fel en alert spelen en kon RECO op afstand houden, dit resulteerde uiteindelijk in een 25-19 setwinst en daarmee speelt Sliedrecht verder in de beker.


Voor de heren van RECO ging de wedstrijd tegen het Talentteam Papendal niet door en zo kregen zij een lange rustpauze. De volgende wedstrijd is in Swanla op zaterdag 5 februari om 19.30 uur tegen het team uit Barneveld, Simplex SSS.Kommentarer


bottom of page