top of page

RECO-ZVH toont veerkracht en wint vijfsetter

Nijmegen, zaterdag speelden de heren van RECO ZVH in Nijmegen tegen het team van VoCASA. De vorige ontmoeting tussen de beide teams werd erg spannend, die de gastheren met 3-2 wisten te winnen. Deze wedstrijd werd ook spannend maar nu toonde RECO veerkracht en won via de setstanden 20-25, 25-23, 25-15, 2025 en 12-15 met 2-3


Trainer/coach Kristian van der Wel bracht de volgende basis binnen de lijnen: Benjamin Parkinson, Niels de Vries, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. RECO wist na een gelijk opgaand begin, de gastheren bij 11-13 te laten vluchten in een time-out. Dit zorgde ervoor dat tot 17-17 VoCASA bij kon blijven.

Daarna zorgde de service van de Zevenhuizense heren voor meer druk en kon met een sterke service en blokkering punten scoren, die door Niels de Vries uiteindelijk met zijn blok tot een 20-25 set winst uitliep.

In de tweede set had de coach van VoCASA zijn team op twee plaatsen gewijzigd en dat had effect. De gastheren konden nu RECO wel goed onder druk zetten. Coach Kristian van der Wel nam al snel een time-out bij 12-9, dat zorgde ervoor dat de opslag terug gehaald werd, Toch bleven de Nijmeegse heren een eerste tempo aanval uitvoeren, die voor de nodig punten wisten te zorgen. Bij 22-16 wisselde Zevenhuizen Max Nieuwstad voor Thomas van Rij op de opslag en met zijn service wist ZVH nu wel wat druk uit te oefenen. Chris van Mullem wist met zijn aanval en blokkering de stand op 24-23 te krijgen. Maar VoCASA kon het beslissende punt toch scoren 25-23.

RECO begon de derde set goed, maar na een sterke service van VoCASA kwamen zij op voorsprong en om een ander aanvalspatroon te realiseren bracht coach Kristian van der Wel, Gianno Beij in het veld voor Vincent van der Kraats. De gastheren wisten verdedigend sterk te acteren en RECO probeerde met het inzetten van Bram Wiltenburg voor Timothy Scheffers om een ander aanvalsopzet te krijgen. In het Nijmeegse aanvalsgeweld, wist het midden van RECO toch te scoren, Niels de Vries speelde daarin een hoofdrol en zou met 19 punten top score aan Zevenhuizense zijde zijn. VoCASA liet zich niet van de wijs brengen en maakte het karwei deskundig af bij 25-15. Voor RECO was het nu zaak om in de vierde set te trachten om een vijfde set eruit te halen. De samenstelling van RECO in deze set bleef zoals deze geëindigd was in de derde set, met Ludrich Inocente voor Benjamin Parkinson binnen de lijnen. Nu gingen de Zevenhuizense heren gelijk weer met hun service de gastheren onder druk te zetten en liepen snel uit naar 1-5, waarop een time-out volgde voor de thuisclub. Dit had niet direct effect, de blokkering van ZVH stond als een huis. De Nijmegenaren probeerde van alles maar kregen geen kans om in hun spel te komen en RECO liep steeds verder uit, waarbij de middenmensen een groot aandeel in het scoreverloop hadden. Op het eind wist Ludrich Inocente de vijfde set af te dwingen met zijn aanval 20-25.

In de vijfde set zegen we via de live-stream een grillig scoreverloop. Al snel moest coach Van der Wel bij 4-0 een time-out nemen om zijn spelers weer op het goede pad te krijgen. Dat lukte niet echt en bij 8-3 werd er van kant gewisseld. Dit was ook gelijk een ommekeer in het scoreverloop. Gianno Beij wist een aantal punten te scoren zowel aanvallend als blokkerend dat zorgde dat VoCASA bij 11-12 een time-out nam. Het werd nog 12-12 maar een foute service, de laatste van zestien stuks bracht RECO weer aan de opslag en die was gebrand om die niet meer uit handen te geven. Dit lukte en met 12-15 ging de vijfde set naar RECO toe en konden zij twee punten bijschrijven aan hun conto.


Komende zaterdag spelen de Zevenhuizense heren dichtbij in het streekduel tegen het Capelse ComputerPlan VCN. Zaterdag 27 maart om 15.00 uur in Sporthal Oostgaarde. RECO heeft daar nog wat recht te zetten en het kan weer een spanende strijd worden.


VoCASA: Zac Palinkai-Omoshebi (1) (Daan Haanappel (2)), Vasileios Mandilaris (4)(Joris Zwanenburg(12))(Imre Hamischmacher), Mees Blom (9), Koen van den Borden (12), Tom van Steenis (22), Duco Kraak (15), Dustin Bontrop (L)(Pim Franken (L))

RECO ZVH: Max Nieuwstad (5)(Thomas van Rij (3)), Vincent van der Kraats (2) (Gianno Beij (13)), Niels de Vries (19), Timothy Scheffers (2)(Bram Wiltenburg (3)), Benjamin Parkinson (5)(Ludrich Inocente (1)), Chris van Mullem (14), Mika Prins (L)


Commentaires


bottom of page