top of page

RECO ZVH strijdend ten onder in streekderby

Capelle aan den IJssel, op zondagmiddag ging RECO ZVH naar sporthal Oostgaarde in Capelle aan den IJssel om het op te nemen tegen ComputerPlan VCN, en was vergezeld met een redelijk aantal Zevenhuizense supporters. Deze kwamen de Zevenhuizense heren steunen om deze streekderby positief te eindigen. Helaas werd de strijd in het voordeel van VCN beslist via de setstanden 23-25, 25-19, 25-23 en 25-15 met 3-1


Trainer/coach Kristian van der Wel en assistent Ronald Kooijman stuurde de volgende basis binnen de lijnen: Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jasper de Jong, Sam van der Loo, Mats Kruiswijk en libero Mika Prins. RECO wist in het begin van de eerste set zijn middenaanvallers goed in stelling te brengen en dat betaalde zich uit in een goed scoreverloop/. Dit

noopte coach Ferry van Hal van VCN om bij 4-7 zijn eerste time-out te nemen. Toch kon VCN de side-out winnen en nam de opslag over. RECO bleef alert spelen en Jasper de Jong kon goed scoren met Benjamin Parkinson aan de service en liep verder uit naar 6-11. De tweede time-out van VCN had meer resultaat en er werd punten gescoord, zodat coach Kristian van der Wel bij 9-11 een time-out moest nemen, Hierna ontspon een spannende strijd om de punten, waarbij aan RECO-zijde Sam van der Loo zijn puntjes meenam, Uiteindelijk kon Vincent van der Kraats de beslissende klap geven en met 23-25 kwam deze set in handen van RECO ZVH

In de tweede set begon gelijk en gelijk opgaande strijd, waarbij Mats Kruiswijk wisselend kon scoren en bij 9-9 kantelde het scoreverloop. Na een sterke service van VCN en aansluitend een goed blok moest RECO bij 11-9 de eerste time-out nemen. De Zevenhuizense heren konden langzaam het gat kleiner maken, maar de veldverdediging had moeite met de tactische aanvallen van VCN. RECO bracht voor de opslag bij 21-16 Jeroen van Iperen in het veld voor Jasper de Jong. Deze kon direct een punt scoren met zijn service. De volgende service werd goed door VCN verwerkt en die aanval werd de opslag teruggehaald. VCN bleef aanvallend scoren en met 25-20 werd deze set door hen gewonnen.


VCN ging in de derde set gelijk, met de ingeslagen weg en zorgde ervoor dat RECO bij 5-2 de eerste time-out moest nemen, in deze fase kwam de Zevenhuizense aanvallen niet goed door. Om meer power in de aanval te krijgen nam Max Nieuwstad de positie van Mats Kruiswijk over. RECO wist in deze fase goed partij te geven en had bij 15-16 zelfs een lichte voorsprong. Er werd nu over en weer gescoord en na een goed blok kon VCN deze set uiteindelijk met 25-23 winnen.

In de vierde set trad RECO aan in het veld met dezelfde samenstelling die de derde set verliet. RECO kon door sterke midden aanvallen, net als in de eerste een voorsprong nemen, waardoor VCN bij 4-7 weer een time-out nam. Dit resulteerde dat VCN beter in de strijd kwam en bij 9-9 langszij kwam en ondanks de genomen time-out van RECO door kon stoten. VCN kon deze stand verder uitbouwen door met hun aanvallen de blokkering van RECO te verschalken. RECO probeerde van alles met wissels, bij 16-11 kwam Chris van Mullem in het veld voor Sam van der Loo en kon nog wat punten mee scoren. Toch bleef VCN onverstoorbaar doorgaan en kon deze set met 25-15 winnend afsluiten.

Voor de heren van RECO ZVH staat zaterdag 9 april om 20.00 uur in Nijmegen tegen het team van VoCASA spelen.


ComputerPlan VCN: Robert Jansen (4), Ferdy van Dijk (10) (Rik Damen (4)), Vincent Smid (5) (Corjan Nootenboom (3)), Tom van Reeuwijk (21), Shariff Gabriel (9), Cain van Hal (22), Rogier van Leeuwen (L) (Samual Talbott (L))

RECO ZVH: Jasper de Jong (13), Vincent van der Kraats (9) (Jeroen van Iperen (3)), Sam van der Loo (10) (Chris van Mullem (1)), Mats Kruiswijk (7) (Max Nieuwstad (4)), Benjamin Parkinson (14), Bram Wiltenburg (1), Mika Prins (L)

Comments


bottom of page