top of page

RECO ZVH sluit volleybal seizoen in stijl af

Zevenhuizen, zaterdag werd de laatste wedstrijd in de ranglijstpoule gespeeld tegen het team van Bielderman Koetsier/SSS uit Barneveld. De inzet voor de Zevenhuizense heren was het veroveren van de vijfde plek in de poule. Dat lieten de heren gelijk zien en wisten op een gedegen wijze SSS te overwinnen via de setstanden 25-21, 25-23 en 25-23 met 3-0


Trainer/coach Kristian van der Wel stelde zijn vaste basis op met Max Nieuwstad, Benjamin Parkinson, Niels de Vries, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats, Thomas van Rij en libero Mika Prins. Vincent van der Kraats opende met zijn smash de score voor RECO en bracht de opslag naar de gastheren toe. Er werd voortvarend gescoord door Benjamin Parkinson aanvallend en blokkerend en dat noopte coach Hans Seubring om bij 10-4 zijn eerste time-out te nemen.

Dit bracht de service weer terug bij SSS, dit was slechts voor korte duur. De Zevenhuizense heren namen het heft weer in handen en konden met hun service de druk op SSS zetten en kon verder uitlopen. Toch wist SSS na een tweede time-out wat meer in hun spel te komen en hadden wat meer grip en kon aanvallend wat beter doorkomen. Bij 18-16 nam coach Kristian van der Wel voor het eerst een time-out. De service kwam weer in Zevenhuizense handen en bij 20-17 werd een dubbele wissel uitgevoerd, Bram Wiltenburg en Gianno Beij kwamen binnen de lijnen voor Vincent van der Kraats en Timothy Scheffers. RECO verslapte niet en op het eind kon Niels de Vries deze set uitslaan bij 25-21.

In de tweede set gingen de RECO heren door en kon door sterk aanvallen van Vincent van der Kraats en Max Nieuwstad weer een mooie voorsprong opbouwen.

Bij 8-3 ging SSS wisselen en deed dit in deze set regelmatig en pas na 17-11 wisten de gasten langzaam maar zeker het verschil te verkleinen en maakte het RECO nog moeilijk. Bij 24-23 wist RECO na een uitstekende pass van libero Mika Prins en een snelle set-up van Timothy Scheffers, de aanval door het midden van Benjamin Parkinson te laten scoren 25-23.

Coach Kristian van der Wel bracht in de derde set een gewijzigd team in het veld. Chris van Mullem, Ludrich Innocente, Bram Wiltenburg namen de posities van Max Nieuwstad, Niels de Vries en Timothy Scheffers over. Ook de tegenstander SSS had een wijziging doorgevoerd. Hierdoor verliep het scoreverloop gelijk op, na 15-15 wist Ludrich Innocente zich te onderscheiden en kon met zijn aanval en blokkering de stand naar 18-15 brengen. SSS coach nam een time-out en daarmee kwam de opslag weer in handen van de Barnevelders. Bij 21-17 kwam voor RECO Julian Perdijk binnen de lijnen voor Benjamin Parkinson. Ludrich Innocente wist met zijn service, zijn toekomstige werkgever in roblemen te brengen en te scoren.

Bij 22-18 wilde Chris van Mullem een aanval afronden, maar kwam na de aanvallende beweging ongelukkig terecht en verzwikte waarschijnlijk zijn enkel en moest het veld verlaten. Deze werd door oud-speler en fysiotherapeut Jan Jaap van Schuylenburg geholpen. Max Nieuwstad kwam weer in het veld en nadat de stand op 23-19 was gebracht werd door RECO de bekende dubbele wissel uitgevoerd. Bij 24-21 kwam Niels de Vries voor zijn blokkering in het veld ten faveure van Thomas van Rij. Dit lukte niet een Thomas van Rij kwam bij 24-23 weer terug in het veld. Op tijd om zijn laatste kunststukje uit te voeren en met een snoeiharde smash het laatste punt te scoren 25-23.

Door deze overwinning en het verlies van het Talententeam staat RECO nu bovenaan in deze ranglijstpoule en eindigt in dit seizoen als vijfde van de Eredivisie.


RECO ZVH: Thomas van Rij (2), Vincent van der Kraats (16), Niels de Vries (3) (Ludrich Innocente (6)), Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg), Benjamin Parkinson (10), Max Nieuwstad (10)(Chris van Mullem (4)), Mika Prins (L)

Bielderman Koetsier/SSS: Alex Meijs (5), Niek Bakker (7), Bram Berger (13) (Job Groenendaal (1)), Abraham Cas (8)( Robin van Weerd (3)), Robin Boekhoudt (2)(Maurice Coolen (7)), Hugo van Garderen (1)(Aart Kooiman (1)), Thijs van Gessel (L)Afscheid spelers die RECO gaan verlaten


Na afloop van de laatste competitie wedstrijd werd afscheid genomen van de spelers die te kennen hebben gegeven om volgend seizoen niet meer bij RECO te spelen. Ook werd verlaat afscheid genomen van Jan Jaap van Schuylenburg die vorig stopte.

Door speaker van de dag Nico Perdijk werden de spelers één voor één toegesproken en werd een cadeau overhandigd door de voorzitter van ZVH Volleybal, Joke Veerman.

Gianno Beij gaat naar Zweden om bij zijn vriendin te zijn en gaat ook daar op het hoogste niveau spelen.

Niels de Vries kwam vanwege Corona terug naar Nederland en kwam RECO versterken, nu gaat hij naar het Noorden om bij Lycurgus te spelen.

Ludrich Innocente wilde dichterbij huis gaan spelen en niet meer ver met openbaar vervoer moet reizen. Hij heeft onderdak gevonden bij Biederman Koetsier/SSS en zij konden in deze wedstrijd zijn kunnen zien.

Thomas van Rij, Zevenhuizenaar stopt na jaren met topvolleybal en sluit zijn volleybaljaren in het eerste herenteam af als “Man of the Match”. Gaat zich nu bezig houden met zijn carrière

De spelers kregen allemaal een actiefoto als cadeau, kunnen zij terugkijken op een geslaagd actief volleybaljaren bij RECO ZVH


Commentaires


bottom of page