top of page

RECO ZVH moet buigen voor Active Living Orion

Doetinchem, de heren van RECO ZVH speelden hun tweede competitiewedstrijd tegen Active Living Orion in Doetinchem en kregen duidelijk een andere tegenstander tegenover zich dan in de eerste wedstrijd. Via de setstanden 25-17, 25-18 en 25-21 bleef met 3-0 de winst in Doetinchem.


Trainer/coach Kristian van der Wel bracht de volgende basis binnen de lijnen: libero Mika Prins, Timothy Scheffers, Chris van Mullem, Benjamin Parkinson, Max Nieuwstad, Vincent van der Kraats en Jochem Bloem. In het begin van de eerste set wist RECO tegengas geven en kon via de aanvallen van Vincent van der Kraats en Benjamin Parkinson tot 5-5 bijblijven.

Daarna zette Orion een tandje bij en liepen door een sterke service uit. De service van RECO miste kracht en zuiverheid, waardoor er geen druk uitgeoefend kon worden. Bij 10-6 nam Kristian van der Wel zijn eerste time-out en kon Max Nieuwstad gelijk de opslag terug halen. RECO kwam niet in hun spel en bij 16-10 kwam Mats Kruiswijk voor Max Nieuwstad in het veld. Orion werd daar niet warm of koud van een ging rustig door op de ingeslagen weg en met een sterke aanval werd deze set met 25-17 binnen gesleept.

De tweede set gaf een zelfde beeld te zien, RECO kon op gepaste afstand volgen. Sporadisch wisten de Zevenhuizense heren te scoren, maar de foutenlast bleef te hoog. Bij 12-9 voerde coach Kristian van der Wel een dubbele wissel uit, binnen de lijnen kwamen Bram Wiltenburg en Jeroen van Iperen voor Vincent van der Kraats en Timothy Scheffers. Orion bleef door gaan en bij 18-12 werd er weer teruggewisseld. Op het eind wisselde Orion ook nog wat en nadat de gastheren op setpoint waren gekomen wist Vincent van der Kraats met zijn service punten te scoren en werd de set afgesloten bij 25-18.


RECO had zich in de derde set herpakt, met Mats Kruiswijk en Bram Wiltenburg in hun gelederen zorgde ze ervoor dat Orion coach bij 1-3 zijn eerste time-out nam. Er ontspon nu een gelijk opgaand duel waarbij RECO liet zien dat er meer pit in zat. Bij 13-9 kwam Sam van der Loo in het veld voor Chris van Mullem en wist gelijk te scoren. Orion was niet zeker van hun zelf en bij 15-14 werd de tweede time-out genomen. Het score verloop ging op en neer, bij 17-15 kwam Jasper de Jong voor Jochem Bloem binnen de lijnen. In deze fase wist RECO met Jasper en Vincent een sterk blok te zetten voor de Orion aanval en kwamen de Zevenhuizense heren op gelijk hoogte 20-20. Hierna wist Orion de draad weer op te pakken en kon uiteindelijk deze set met 25-21 winnend afsluiten, en nam daarmee de koppositie over van Lycurgus.


Voor de komende zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd in Swanla op het programma, dan speelt RECO ZVH tegen VoCASA uit Nijmegen om 19.30 uur.

Comentarios


bottom of page