top of page

RECO ZVH maakt het koploper Simplex SSS lastig

Barneveld, de heren van RECO ZVH gingen zaterdag na de gewonnen wedstrijd op woensdag vol vertrouwen naar de koploper van der eredivisie Simplex SSS in Barneveld. Daar wisten zij het team van SSS goed lastig te maken en SSS moest hard werken voor de overwinning. Via de setstanden 25-13, 20-25, 25-22 en 25-19 werd deze met 3-1 behaald.


Trainer/coach Kristian van der Wel stelde de volgende basis binnen de lijnen: Mika Prins, Jesse Hanemaaijer, Vincent van der Kraats, Bram Wiltenburg, Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Max Nieuwstad, en libero Richard Rademaker. De Zevenhuizense heren kregen vanaf het begin gelijk een hecht blok tegenover zich en dit noopte coach Kristian van der Wel al bij 3-0 een time-out te nemen. RECO wist na de aanval van Jesse Hanemaaijer de opslag aan hun kant te krijgen en het verschil te

verkleinen. Toch bleef SSS, de gasten bestoken met een sterke service en wederom moest nu een time-out genomen worden bij 7-2. Na deze time-out wist Max Nieuwstad een punt te scoren en de service van Vincent van der Kraats zorgde voor het volgende punt. RECO kon niet doordrukken en bij 9-4 kwam Sam van der Loo in het veld voor Max Nieuwstad. De Zevenhuizense heren bleven moeite houden met de sterke service van SSS en kon ook niet het blok van hen slechten. RECO bleef achter de feiten aanlopen en moest met 25-13 de set aan Simplex laten.

In de tweede set bleef het SSS blok de aanvallen van RECO goed keren en bij 6-3 nam RECO zijn eerste time-out. De punten werden nu om en om gescoord en bij 9-4 voerde RECO een dubbele wissel uit, Timothy Scheffers en Sam van der Loo kwam binnen de lijnen voor Bram Wiltenburg en Max Nieuwstad. Hierna kwam Benjamin Parkinson aan de opslag en wist met zijn service te scoren en

verkleinde de achterstand. Toch bleef de blokkering van SSS een schier ontneembare blok en bij 15-11 werd de tweede time-out door RECO genomen. Dit had meer effect en de Zevenhuizense heren kwam dichterbij en een aanval en blok van Mika Prins werd het voor SSS te heet onder de fouten en werd een time-out (17-18) genomen. In deze fase wist RECO blijven te scoren en bij 20-21 kwam Jasper de Jong weer na een lange afwezigheid wegens een blessure aan het net voor Vincent van der Kraats. Hij wist RECO aan een punt te helpen en nam coach Paul van der Ven zijn tweede time-out. Dit hielp niet RECO was ontketend en wist deze set na een blok van Benjamin Parkinson af te sluiten met 20-25.

Simplex SSS begon de derde set weer op dezelfde wijze en wist met hun service en blokkering de punten scoren. RECO kwam in het veld met Sam van der Loo en Timothy Scheffers die in de tweede set succesvol waren. De beide teams wisten elkaar goed bij te houden, bij 12-8 kwam Jasper de Jong voor Vincent van der Kraats in het veld en die bleef staan tot 20-14. Hierna wist RECO steeds dichterbij SSS te komen en bij 22-20 nam SSS een time-out dit had resultaat en uiteindelijk werd met een sterk blok de set met 25-22 binnengehaald.

In de vierde set nam RECO voortvarend een voorsprong zodat SSS-coach bij 2-5 en 2-7 zijn time-out moest nemen. Dec Zevenhuizense heren bleven tot 7-10 aan de goede kant van de score staan, maar SSS zette een eindsprint in en kon punt voor punt dichterbij komen en het heft weer in handen nemen. Wat coach Kristian van der Wel ook probeerde in de eindfase, hij kon het tij niet keren en moest toezien dat Simplex SSS met 25-19 deze set won en zo de wedstrijd.

Voor de heren van RECO ZVH staat komende week weer een zwaar programma op het programma. Gelukkig kunnen de heren dit allemaal in Zevenhuizen uitvoeren. Woensdag spelen de heren van RECO in de achtste bekerfinale tegen het team van VoCASA uit Nijmegen, aanvang 19.30 uur.

Na deze wedstrijd zal de volgende krachtmeting op zaterdag 21 januari zijn tegen het team van Sliedrecht Sport uit Sliedrecht, aanvang 19.30 uur.


Simplex SSS: Jochem Bloem (11), Noah van Dam (2)(Hugo van Garderen (1)), Johan Gruvaeus (13), Bram Berger (13), Ludrich Inocente (11)(Niek Bakker (2), Tom Koops (15), Edvin Sward (L)

RECO ZVH: Max Nieuwstad (2)( Sam van der Loo (11)), Bram Wiltenburg(1)(Timothy Scheffers), Mika Prins (4), Jesse Hanemaaijer (1), Benjamin Parkinson (14), Vincent van der Kraats (12) (Jasper de Jong(1)), Richard Rademaker (L)


Comments


bottom of page