top of page

RECO-ZVH laat zich niet van de wijs brengen en pakt de volle winst

Zevenhuizen, in de vijfde wedstrijd van de ranglijstpoule speelden de Zevenhuizense heren thuis tegen Taurus uit Houten, de koploper in deze poule.

De eerdere ontmoetingen met dit team werden spannende duels en dit werd ook nu verwacht, en dat gebeurde ook. RECO wist deze strijd via de setstanden 25 -22, 25-16, 22-25 en 25-21 met 3-1 winnend af te sluiten en zo gelijk te komen op een tweede plaats


Trainer/coach Kristian van der Wel stelde zijn vaste begin opstelling in het veld: Benjamin Parkinson, Niels de Vries, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Chris van Mullem, Thomas van Rij en libero Mika Prins. Vanaf het eerste fluitsignaal kreeg RECO te maken met een sterk aanvallend en blokkerend Taurus. Coach Kristian van der Wel moest al snel naar een time-out grijpen bij 1-5. Na een sterke en slimme aanval van Vincent van der Kraats werd de opslag terug gehaald. Deze kon nog niet een groot vervolg krijgen pas nadat Bram Wiltenburg bij 6-11 aan de opslaglijn kwam konden de Zevenhuizense heren duidelijk een vuist maken.

Hier wist Thomas van Rij zijn blokkeerskills te tonen en kon er ook met middenman Niels de Vries goed gescoord worden. RECO kwam met deze servicebeurt op gelijke hoogte en bij 11-11 nam coach Erik Gras zijn eerste time-out. De eerste aanval daarna was prijs en het punt werd gescoord. Hierna ontspon een gelijk opgaande strijd, waarbij Vincent van der Kraats een leeuwendeel had in de gescoorde punten en hij na afloop het hoogste aantal gescoorde punten (19) op zijn naam kon schrijven. De Zevenhuizense heren wisten Taurus onder druk te houden en met een snoei hard smash

van Benjamin Parkinson deze set met 25-22 binnen halen. In de derde gingen de Zevenhuizense heren goed door op de ingeslagen weg. Wisten Taurus weer met hun service onder druk te zetten, zelf wist RECO met Mika Prins als goede organisator van de verdediging optimaal te acteren. Na de eerste Taurus time-out kwam de heren uit Houten toch langszij, maar na sterke acties van de middenaanvallers Niels de Vries (serve) en Benjamin Parkinson (blok) werd de afstand weer vergroot. Taurus probeerde van alles, maar kon het spel van RECO niet ontregelen en in deze fase wist Chris van Mullem sterk te scoren en mocht Vincent van der Kraats deze set uitslaan bij 25-16.

Taurus coach Erik Gras bracht in de derde set een andere spelverdeler in het veld en daarmee ook de sfeer binnen de wedstrijd. RECO wist weer gelijk een voorsprong op te bouwen en bij 5-1 werd de eerste time-out genomen. Langzaam wist Taurus beter in de wedstrijd te komen en konden mede door venijnige opmerkingen onder het net door langszij komen.

Bij 16-16 nam coach Kristian van der Wel zijn tweede time-out en wist zijn team weer op de rails te krijgen. In deze fase wist een getergde Niels de Vries een knal harde smash te produceren, Taurus kon dat niet waarderen en begonnen vreselijk te ageren en dat liep zo hoog op dat de smash een bonuspunt kreeg van de scheidsrechter door een rode kaart aan het adres van Taurus. Door dit incident waren de spelers van Taurus gebrand om te scoren. Bij 20-21 voerde Kristian van der Wel zijn bekende dubbele wissel uit. Timothy Scheffers en Max Nieuwstad kwam in het veld voor Bram Wiltenburg en Thomas van Rij. Dit kon niet voorkomen dat Taurus deze set met 22-25 in hun bezit namen. In de vierde set bleef spelverdeler Timothy Scheffers staan. In het begin ging het gelijk op, maar door sterke aanvallen door het midden wist RECO afstand te nemen en bij 11-7 werd de eerste time-out door Taurus aangevraagd, de opslag werd terug gehaald. Maar RECO wist door gedegen spel voldoende afstand te houden. In de eindfase wisten de middenaanvallers goed te scoren en wist Thomas van Rij zijn team op match point te zetten (24-20). Op deze stand kwam Ludrich Inocente binnen de lijnen om de blokkering te verstevigen. Taurus wilde daar niet aan mee werken en haalde de service terug. RECO wist met Niels de Vries het winnende punt te scoren 25-21.

Met deze 3-1 overwinning staat RECO gelijk op een tweede plaats in deze ranglijstpoule met één punt achter VoCASA. Via de live-stream konden de toeschouwers aangeven, wie volgens hen de “Man of the match” was. Dit is Benjamin Parkinson geworden, die na de wedstrijd gelijk door Rodin Merx, één van de commentatoren van de live-stream, werd geïnterviewd.

Voor aanstaande zaterdag staat in Ede de wedstrijd tegen het Talentteam Papendal op het programma. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur en zal weer via live-stream te zien zijn

RECO ZVH: Thomas van Rij (7), Vincent van der Kraats (19), Niels de Vries (15), Bram Wiltenburg (3)(Timothy Scheffers), Benjamin Parkinson (16), Chris van Mullem (10), Mika Prins (L)

Taurus: Jens de Hoogh (9), Jouke Gorter(3)(Daan van Haarlem (1)), Dylan Boerefijn (19), Jochem Bloem (12), Tom van den Boogaard (5), Sven de Koe (4)(Hans van Westrienen (10)), Mats Bleeker (L)

Comments


bottom of page